TRUDNICE, DRŽITE SE: Lek protiv pobačaja stiže do 15. jula!

Kompanija „Farmalogist“ tvrdi da nije kriva za nestašicu

TRUDNICE, DRŽITE SE: Lek protiv pobačaja stiže do 15. jula!

Društvo -

U toj kompaniji kažu da je tržište bilo redovno snabdevano ovim lekom od kada je „Farmalogist“ u postupku centralizovane javne nabavke izabran kao dobavljač

Lek „utrogestan“, koji sprečava pobačaj i pomaže pri vantelesnoj oplodnji, a čija je nestašica u apotekama, biće dostupan na tržištu najkasnije do 15. jula, tvrdi dobavljač leka „Farmalogist“.

U toj kompaniji kažu da je tržište bilo redovno snabdevano ovim lekom od kada je „Farmalogist“ u postupku centralizovane javne nabavke izabran kao dobavljač.

- „Farmalogist“ je blagovremeno 2. juna poručio 34.000 kutija ovog leka i izvršio avansno plaćanje, ali smo tek 27. juna dobili informaciju od nosioca dozvole za lek („Sodimed d.o.o.“) da će isporuka „utrogestana“ biti 4. jula i pored naših mnogobrojnih upita i urgencija za isporuku - navode u toj kompaniji i dodaju da, iako je deficitaran lek od 200 miligrama, pacijentkinje u apotekama mogu naći „utrogestan“ od 100 miligrama.

U „Farmalogistu“ su poručili i da nisu bili u mogućnosti da dostave zahtev za atestiranje pre isporuke leka, ali da će zahtev, prema informacijama, iz ALIMS imati prioritet u rešavanju kada lek bude isporučen.R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track