Prikaži najnovije vesti
porodica Pljakić,
Potresna sudbina porodice Pljakić

TUGA KOD TUTINA: Muž bez nogu, a žena bolesna, sakupljaju kišnicu da imaju vode!

Društvo 72

Hidajet je u kolicima, a Bajramka jedva hoda i pomoću štapa. Izvor je nekoliko kilometara od kuće i muku muče da prežive

TUTIN - Porodica Pljakić iz sela Oraše kod Ribarića, u opštini Tutin, živi u teškoj materijalnoj situaciji.

Hidajet i njegova supruga Bajramka su bolesni i nepokretni. Vode u njihovoj kući nema, najbliži izvor udaljen je nekoliko kilometara. Da bi održali higijenu, oprali veš i sudove prinuđeni su da skupljaju kišnicu ili tope sneg.

Hidajetu (58) su amputirane obe noge. Ono što ga izjeda zakomplikovalo je njegovo zdravstveno stanje, pa mu polako popušta i srce.
- U teškom sam zdravstvenom stanju, oboleo i bez nogu, želim, ali nemam načina da pomognem porodici. Ćerku sam školovao, bezuspešno danima traga za bilo kakvim poslom - s velikom tugom u glasu govori Hidajet za Kurir.

Njegova supruga Bajramka (56) takođe je teško bolesna.
- U poslednjih godinu dana jedva se krećem i pomoću štapa. Od porodice koja je živela kao i svi drugi postali smo socijalni slučaj. Operacija kuka mi je zakazana u Beogradu i na listi sam čekanja.

Pljakići strahuju da bi im situacija bila još teža ako bi izostala pomoć s osnovnim životnim namirnicama bar jednog meseca.

(A. N.)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir