TURCI PRESUDILI: Decu otetu i odvedenu u Tursku vratiti majci Slavici u Srbiju!
Foto: Printscreen FB

Otac Ejup Sabri Jundžu ima rok od 15 dana da se žali

TURCI PRESUDILI: Decu otetu i odvedenu u Tursku vratiti majci Slavici u Srbiju!

Društvo -
BEOGRAD - Turski porodični sud u Mersinu odlučio je danas da se Beograđanki Slavici Burmazović vrati njeno troje dece koje je prošle godine bez njenog pristanka i znanja odveo u Tursku nevenčani suprug i otac dece turski državljanin Ejup Jundžžu.

To je rečeno je u Ministarstvu pravde Srbije, koje je u stalnom kontaktu sa tamošnjim insitucijama povodom ovog slučaja.

Nakon ročišta i izjašnjenja dece, da žele da žive sa majkom turski sud je doneo presudu prema kojoj je Jundžu dužan da vrati Esmu (11), Ajšu (10) i Tarika (4), njihovoj majci, ali ova presuda još nije pravosnažna.

OČAJNA MAJKA IZ BEOGRADA PISALA PREMIJERU: Vučiću, pomozi da vratim decu otetu i odvedenu u Tursku!

Naime, Jundžu ima pravo da uloži žalbu na presudu u roku od 15 dana. Jundžu je 18. avgusta 2015. godine oteo i bez saglasnosti majke odveo decu u Tursku, da žive sa njegovom zakonitom suprugom Turkinjom i njihovom decom. Tokom sudskog procesa deca su uz prevodioca i u prisustvu psihologa i pedagoga rekla da žele da se vrate majci u Srbiju.

Deca su se i sprskim diplomatama koje su ih obišle u školi požalila da imaju loš tretman od maćehe, da je starija ćerka završila u bolnici zbog loše ishrane, da ih otac tuče i da im je zabranjen kontakt sa majkom. Međutim deca su u nekoliko navrata uspela preko direktorke škole u Turskoj da se čuju sa majkom.

Jundžu je, ikao državljanin Turske uspeo da letos pređe granicu na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ i izvede ih iz zemlje, sa srpskim pasošima, a da mu niko nije tražio saglasnost drugog roditelja, a koja je po zakonima Srbije obavezna kada je u pitanju prelazak državne granice.

Podsetimo, svo troje dece izjasnilo se u sredu na sudu da žele da žive sa majkom. Ejup je prošlog leta decu oteo tako što ih je bez Slavičine saglasnosti odveo na Aerodrom “Nikola Tesla” prošao pograničnu policiju i odleteo za Tursku. Od tada Slavica pokušava da vrati decu. Treći osnovni sud u Beogradu doneo je privremeno rešenje po kojem se starenje nad decom poverava Slavici do pravosnažnoszti postupka. Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je naše i tursko ministarstvo pravde o otimici.

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track