TURISTI, OPREZ: Kazna za seks na plaži 500 €, šetnja u kupaćem 332€...
Foto: Shutterstock

Dobro vodite računa šta radite na letovanju

TURISTI, OPREZ: Kazna za seks na plaži 500 €, šetnja u kupaćem 332€...

Društvo -

U Španiji ne ostavljajte suncobran jer ćete za to platiti 150 evra, a u Dubrovniku ne šetajte u kupaćem po gradu - kazniće vas sa 332 evra

BEOGRAD - Jedva čekate odmor, pa da se otisnete u neko letovalište. Štekate pare da imate za što bolji provod. Ali neopreznost vam ih može lako izbiti iz džepa!Svaka zemlja ima svoje zakone, a sitna ili malo krupnija zadovoljstva, poput roštiljanja na nedozvoljenom mestu ili seksa na plaži, mogla bi da vas vrate kući s praznim novčanikom pre nego što se planirali.Ponesu vas strasti, pa s partnerom poželite da vodite ljubav u vodi ili na obali... Eeeee, to se smatra remećenjem javnog reda i mira i sankcioniše se novčanom kaznom od oko 150 evra u Hrvatskoj do čak 500 evra u Španiji.Ostavljanje suncobrana na plaži da biste sačuvali mesto u Španiji će vas koštati 150 evra! A svi oni koji se po istorijskom delu Dubrovnika budu šetali nepropisno obučeni, odnosno u kupaćim gaćama ili bikiniju, platiće kaznu od 66 do čak 332 evra! Ovde mu dođe isplatljivije imati seks na plaži.

Za kupovinu robe bez fiskalnog računa u Grčkoj vas mogu kazniti sa 200 evra.- U Grčkoj se turisti koji donesu piće na bazen na kom se nalazi mini-bar kažnjavaju iznosom od 80 do 150 evra, dok turistička inspekcija vlasnike hotela ili restorana kažnjava i sa 1.000 evra jer se ovaj prekršaj tretira kao da nisu izdali fiskalni račun. Grci su inače vrlo liberalni prema turistima, ali kažnjavaju kada se vozilo bahato parkira nasred pešačke zone. S druge strane, gazde apartmana ne vole kada klimu koriste oni koji je nisu platili. Iz tog razloga gostu mogu otkazati smeštaj iako je plaćen - kaže Miloš Jovović, direktor turističke agencije „Travel lend“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja