U Belom Dvoru održano takmičenje u besedništvu
Foto: Promo

U Belom Dvoru održano takmičenje u besedništvu

Društvo -

BEOGRAD - Drugo po redu godišnje takmičenje u besedništvu u organizaciji gradskog odbora Beograd Udruženja Kraljevina Srbija i uz podršku prestolonaslednika Aleksandra, sa temom "Idealni političar", održano je danas u Belom Dvoru.

U finalnom takmičenju učestvovalo je deset takmičara, studenata beogradskog univerziteta i gimnazijalaca koji su do finalnog takmičenja došli kvalifikacijama koje su prethodne održane u centralnim prostorijama Udruženja Kraljevina Srbija.

Takmičare je ocenjivao žiriji u sastavu Predrag Marković, bivši predsednik Narodne Skupštine i član Krunskog saveta, protojerej-stavrofor Stojadin Pavlović, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije i glavni i odgovorni urednik Televizije Hram, Boško Čolak Antić, publicista i novinar.

Nakon intoniranja himne 'Bože pravde' održan je minut ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulog kneza Aleksandra Karađorđevića.

Prisutne je na kratko pozdravio i prestolonaslednik Aleksandar, koji je istakao da je ponosan što može da pomogne da Srbija postane bolje mesto za život.

"Dobro obrazovanje može da značajno unapredi našu zemlju. U saradnji sa Udruženjem Kraljevina Srbija svakodnevno radimo na tom polju. Veoma sam srećan što moja supruga i ja možemo da pomognemo da Srbija postane bolje mesto za život, u kojoj će mladi ljudi da napreduju", poručio je prestolonaslednik.

Ovogodišnji pobednik takmičenja u besedništvu sa temom "Idealni političar" je Darko Jovanović, učenik pravno poslovne škole u Beogradu kome je pobednički pehar i medalju uručio predsednik Udruženja Kraljevina Srbija Mario Majstorović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track