U ĆUPRIJI NAMERNO OBARAJU STUDENTE DA BI IM UZELI PARE Šarčević za Kurir: Tražićemo smenu direktora
Foto: Zorana Jevtić

Ministar prosvete ogorčeno navodi da ovo nije usamljen slučaj

U ĆUPRIJI NAMERNO OBARAJU STUDENTE DA BI IM UZELI PARE Šarčević za Kurir: Tražićemo smenu direktora

Društvo -

Ministar prosvete Mladen Šarčević u pisanom odgovoru za Kurir kaže da Vlada nema odrešene ruke da suzbije ove pojave, ali da će njegovo ministarstvo insistirati za smenom direktora škole u Ćupriji.

- Reč je o klasičnoj priči koja se manifestuje na jednom broju visokih škola. Od avgusta smo imali problema razne vrste s najmanje 10 takvih škola. Jasno je da se radi o manipulaciji i da će inspekcija ispitati slučaj. Takvo ponašanje je za svaku osudu. Međutim, po sadašnjem zakonu, ministarstvo nema veliku ulogu i moć, jer se oni kriju iza autonomije. Ključ je u rukama saveta koji je direktora i izabrao. Većinu članova toga saveta biraju svi osim osnivača, a to je država, vlada. Sada država, kao osnivač, imenuje nove članove tog tela. Insistiraćemo da novi savet inicira smenu direktora. U ovakvim zakonskim okvirima osuda javnosti je snažan adut - navodi se u saopštenju ministra Šarčevića.

Foto: centralmedia.rs
Foto: centralmedia.rs

Podsetimo, Dragoslav Ilić, direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija iz Ćuprije, uputio je profesorima skandalozan mejl u kom traži od njih da obaraju studente zbog teške finansijske situacije u kojoj se škola nalazi.

SKANDAL U MEDICINSKOJ ŠKOLI U ĆUPRIJI: Obarajte studente da uzmemo lovu

Kako je Ilić naveo u mejlu koji je procurio u javnost, ukoliko profesori ne budu pooštrili kriterijume, direktor će biti prinuđen da im smanji plate! Narodski rečeno, poruka je da obaraju studente i posle im uzmu lovu za školarine.

(Ružica Kantar)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track