U SRBIJI SUTRA DO 13 STEPENI: U subotu proleće, u nedelju kiša, a od utorka SNEŽNI PREOKRET!
Foto: Zorana Jevtić

Iskoristite dane u plusu

U SRBIJI SUTRA DO 13 STEPENI: U subotu proleće, u nedelju kiša, a od utorka SNEŽNI PREOKRET!

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno, toplije i u većini mesta suvo dok je u severnim i jugozapadnim krajevima ujutro još moguća slaba kiša, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od 0 do 4 na istoku i jugoistoku zemlje oko minus pet stepeni, a najviša dnevna temperatura od 8 do 13. U Timočkoj Krajini biće oko minus jedan.

U Beogradu će sutra biti umereno i potpuno oblačno, toplije i suvo. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko četiri stepena, najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u četvrtak biti promenljivo oblačno. U petak i subotu uglavnom suvo, sa temperaturom u većini mesta od 10 do 15 stepeni.

U nedelju i ponedeljak biće oblačno mestimično kiša, koja će uz pad temperature u toku noći na utorak preći u susnežicu i sneg.

U utorak se očekuje oblačno, hladnije, mestimično sa susnežicom i snegom. Zatim suvo i hladno, u jutarnjim satima sa slabim i umerenim mrazem.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno nepovolјan uticaj na srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. U severnim i jugozapadnim krajevima Srbije oprez se savetuje i astmatičarima. Mogući su glavobolјa i zamaranje kod meteoropata.

BONUS VIDEO:

KAKO PREŽIVETI TEMPERATURNI ŠOK?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track