UDAR NA SPC IZ CRNE GORE: Lažni sveštenik Miraš je demon, poziva na rat!
Foto: Youtube/Printscreen

Odgovor vladika na provokacije

UDAR NA SPC IZ CRNE GORE: Lažni sveštenik Miraš je demon, poziva na rat!

Društvo -

Dedeić, samozvani mitropolit nepriznate CPC, SPC nazvao teroristima. Patrijarh Irinej, vladike Joakinije, Atanasije i Grigorije i sveštenik Džomić zgroženi huškanjem raščinjenog popa

Skandalozna izjava samozvanog mitropolita nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihaila Miraša Dedeića da je SPC teroristička organizacija u kojoj služe popovi opasnih namera uzburkala je javnost!Sagovornici Kurira smatraju da je ovo svesna provokacija raščinjenog sveštenika i samozvanog mitropolita, te da bi zbog širenja mržnje trebalo da odgovara pred sudom.

Posebno zabrinjava što ovako zapaljive izjave dolaze u trenucima kad su odnosi u regionu zaoštreni, te je samo varnica potrebna da dođe do većih sukoba.Patrijarh SPC Irinej nije želeo da odgovori na provokacije rekavši da to ne zavređuje komentar, jer bi se njime dao legitimitet onima koji ga ne zaslužuju. Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije smatra da Miraš govori budalaštine.Ne služi veri- Mihailo je samo sredstvo u rukama vlasti, kojoj služi za neke niže potrebe. On je marioneta, i to je poznata stvar. CPC uopšte i nije crkva, to je organ koji je ovdašnja vlast napravila za svoje potrebe. Dakle, ne služi za verske, nego isključivo za političke potrebe - istakao je vladika Joakinije.Vladika bihaćko-petrovački Atanasije navodi da Dedeić svesno provocira i dodaje da crkva neće nasesti na to.- Mislim da taj čovek želi da skrene pažnju na sebe. Hoće da ubedi javnost da je on neki faktor, a u stvari je fejk. On je raščinjeni sveštenik, nema nikakav crkveni čin. Ovim samo narodu čini štetu. Želi da obmane narod da je neko važan. On nije važan i narod to dobro zna, kao i što Mihailo zna da naša crkva nije teroristička organizacija. No, sve ovo je samo provokacija - navodi vladika Atanasije.AnatemisanVladika zahumsko-hercegovački Grigorije jasno je stavio do znanja šta misli o Dedeiću.- Ko je taj Mihajlo? - bilo je sve što je rekao Grigorije.Velibor Džomić, sveštenik SPC u Crnoj Gori, kaže da je ovo još jedan u nizu Miraševih demonskih izliva mržnje prema SPC i Patrijaršiji:- Ovo su poslednji izdisaji CPC, organizacije koja postoji samo u virtuelnom svetu, bez ikakvog realnog uporišta među srpskim pravoslavnim vernicima. Dedeić je bivši, anatemisani sveštenik i njega u pravoslavnom svetu niko ne priznaje ni kao popa, a kamoli kao poglavara nečeg što se u Crnoj Gori formiralo u političke svrhe.

Draško ÐenovićOVO JE KRIVIČNO DELO, TREBA GA TUŽITI!Verski analitičar Draško Đenović smatra da Dedeić iz nepriznate CPC može da govori šta god želi, ali da bi te tvrdnje morao da dokaže na sudu.- Zbog ovoga što je rekao mogao bi pred sudom da odgovara za širenje rasne, verske i nacionalne mržnje, jer nazivajući bilo koju crkvu terorističkom organizacijom a da to ne može da dokaže, čini krivično delo. Izjavom kao što je ova poslednja Mihailo upravo to čini - navodi Đenović i dodaje da ni ova zapaljiva izjava nije slučajna.

ČinjeniceDedeić je lažni pop i prevarant- Mihailo Miraš Dedeić drugi je po redu lider kanonski nepriznate CPC- Samozvano se tituliše kao „Njegovo blaženstvo arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski“- Početkom devedesetih je, odlukom Sinoda SPC, raščinjen zbog teških zloupotreba svešteničkog čina- Bivša supruga ga je optuživala za preljubu- Septembra 2015. dva puta je pred okupljenim građanima po licu krvnički udario stariju ženu- Mitropolit Amfilohije za Miraša kaže da je „lažni pop i najobičniji prevarant“

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

UPAO U KLOPKU: Crnogorci platili robijašu da namesti Dikiću?!

VULIN KAO TOLSTOJ: Političari otkrivaju šta čitaju

ČISTKA U DS: Dragan Šutanovac smenjuje Mićunovića!

DOGORELO Dačić: Ružiću, smiri se, ili letiš iz SPS

STEČAJNA MAFIJA: Danijela Vazura namestila posao gorilama svog brata

EKSKLUZIVNO: Prvi paparaco Sekinog sina!

KASTING: Zvezda Folka je najbolja za ulogu ubijene pevačice Jelene!

FATALNA SRPKINJA: Još ljudi nestalo posle seksa s Draganom!

OTKRIVAMO: Amerikanci snimaju seriju o Milevi Marić i Albertu Ajnštajnu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track