URUČEN POZIV ZA IDEX 2017: Ministrar odbrane sastao se sa ambasadoro Emirata
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Razvijanje vojno-vojne saradnje

URUČEN POZIV ZA IDEX 2017: Ministrar odbrane sastao se sa ambasadoro Emirata

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu Džumom Rašidom Al Daherijem.

Tokom razgovora potvrđeno je da dobri politički odnosi dveju zemalja predstavljaju osnovu za uspostavljanje bolje saradnje u oblasti odbrane, a doprinos tome svakako su i susreti na najvišem nivou.

Tim povodom, ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata uručio je ministru Đorđeviću pozivno pismo šeika Mohameda bin Rašid el Maktuma, potpredsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, premijera i ministra odbrane, za prisustvo Međunarodnoj izložbi i konferenciji posvećenoj najnovijim vojnim tehnologijama IDEX 2017.

Konferencija će se održati u Abu Dabiju u februaru 2017. godine i to će biti prilika za povećanje obima vojnoekonomske i naučnotehničke saradnje.

Ministar Đorđević je, takođe, naglasio zainteresovanost za razvijanje vojno-vojne saradnje.

Rekao je da svojevrsni pokretač u tom pravcu može da bude i poseta petočlane delegacija Kopnene vojske Oružanih snaga UAE radi upoznavanja sa kapacitetima Vojske Srbije za izvođenje obuke u planinskim uslovima, na poligonu Kopaonik.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track