Uzbunjivač štrajkuje glađu zbog mobinga
Foto: Nemanja Pančić

Institut za transfuziju krvi

Uzbunjivač štrajkuje glađu zbog mobinga

Društvo -
Zloupotrebe koje je on s kolegom Draganom Trbojevićem otkrio u poslovanju instituta odnose se na nabavku aparata, rekonstrukciju zgrade, nestajanje novca s računa...

BEOGRAD - Rade Cvetanović, radnik u Institutu za transfuziju krvi, treći dan štrajkuje glađu u prostorijama ove ustanove zato što kao uzbunjivač trpi mobing i šikaniranje!

- Štrajkujem zbog nepoštovanja Zakona o zaštiti uzbunjivača. Ja sam kao uzbunjivač otkrio brojne malverzacije u institutu, postavio sam mnoga pitanja direktoru Gradimiru Bogdanoviću, ali odgovor nisam dobio. Obimnu dokumentaciju sam slao i Agenciji za borbu protiv korupcije, premijeru Aleksandru Vučiću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, ali takođe nisam dobio odgovor. Umesto toga, trpim veliki mobing od nadređenih - priča Cvetanović.Zloupotrebe koje je on s kolegom Draganom Trbojevićem otkrio u poslovanju instituta odnose se na nabavku aparata, rekonstrukciju zgrade, nestajanje novca s računa...- Danas idem u Ministarstvo zdravlja, koje je me je pozvalo juče na razgovor. Očekujem da će mi obećati da će reagovati i učiniti sve da se zloupotrebe istraže. Moja je dužnost da sve što otkrijem, to i prijavim, a posao je nadležnih da istraže. Ovakve zloupotrebe ne zastarevaju - kaže on.Pokušali smo da čujemo i nadležne, ali su oni ostali nedostupni.(B. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track