CUNAMI SRPSKE POLICIJE Stefanović: U velikoj akciji MUP s ulica sklonjeni dileri droge, kriminalci
Foto: MUP

PALATA SRBIJA

CUNAMI SRPSKE POLICIJE Stefanović: U velikoj akciji MUP s ulica sklonjeni dileri droge, kriminalci

Društvo -

BEOGRAD - Ministar policije Nebojša Stefanović jutros je u Palati Srbija saopštio da je u velikoj akciji srpske policije pod nazivom Cunami s naših ulica sklonjeno ukupno 66 osoba među kojima su dileri droge, opasni kriminalci, prevaranti, osumnjičeni za ubistva, silovanja, prevare...

U velikoj akciji MUP protiv organizovanog kriminala, zadržano je 66 osoba, za 12 se traga, a zaplenjeno je i 5,7 kilograma raznih vsta opojnih droga.

Foto: MUP
Foto: MUP

Sa ulica su sklonjeni svi koji su predstavljali ozbiljnu pretnju po bezbednost i javni red u gradovima širom Srbije.

STEFANOVIĆ O NAPADU NA MLADE SRPSKE VATERPOLISTE U ZAGREBU: Udarani i vređani samo zato što su Srbi!

Akcija je sprovedena u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i drugim delovima Srbije. Za privedenih 66 lica se očekuje određivanje pritvora je prikupljeno dovoljno dokaza da su osumnjičeni kao izvršioci krivičnih dela.

Stefanović je precizirao da je reč o krivičnim delima silovanja, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i krijumčarenja narkotika, krijumčarenja ljudi i nedozvoljene polne radnje.

On je naveo da je tokom ove akcije zaplenjeno ukupno 5,7 kilograma različitih vrsta opojnih droga.

"Od toga 2,5 kilograma heroina, 2,5 kilograma marihuane, 700 grama amfetamina, 1.208 stabljika marihuane, 50 komada različitih narkotika u različitim oblicima i dva laboratorije za proizvodnju narkotika", kazao je Stefanović.On je rekao da su "u jednom stanu u Beogradu pripadnici Policijske uprave za grad Beograd pronašli su i četiri migranta koji su tamo bili u svrhu trgovine ljudima".

"Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija policijski službenici su pronašli šest pištolja, jedan revolver, jednu automatsku pušku, kao i veću količinu municije različitog kalibra. Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija pronađena je i veća suma novca", naveo je Stefanović.

ISPOVEST OCA VATERPOLISTE NAPADNUTOG U ZAGREBU: Šutirali su decu po zemlji i pekli ih

Stefanović se posle nabrojanih slučajeva hapšenja u akciji MUP Cunami, posebno obratio novinarima povodom verbalnog i teškog fizičkog napada na mlade srpske vaterpoliste, dečake od po samo 15 godina. Napad se dogodio pre nekoliko dana u centru Zagreba, glavnom gradu Hrvatske u kojem se održavao sinoć zavrpeni turnir "Mali medo".

Prema rečima Stefanovića, naši mladi vaterpolisti ničim nisu inicirali brutalni napad.

- Jedini razlog bio je to što su Srbi. Bio je to isključivo etnički motivisan napad, a okidač je bio to štp je jedan od dečaka nosio majicu Vaterpolo kluba Partizan, inače učesnika turnira. Još strašnije je to da se napad dogodio u samom centru Zagreba kao i to da niko od prolaznika nije reagovao. Naše dečake napala je grupa odraslih muškaraca, koji su videvši ih prvo uzviknuli: Gde ste Srbi, posle čega je usledio brutalan fizički napad - rekao je Stefanović.

- Jednom od napadnutih dečaka polomljena je šaka, drugog su pekli bakljom..., neki dečaci su zadobili i povrede glave... - rekao je ministar Stefanović.

Ministar se osvrnuo i na požare na Tasosu uputivši sve koji imaju nekog na tom grčkom ostrvu da se obrate našem Ministarstvu spoljnih poslova za pomoć.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track