STEFANOVIĆ: Muž Maje Adrovac uhapšen u Švajcarskoj, 46 palo zbog mita i pranja novca!
Foto: Printskrin

Ministar uživo u Palati Srbija o akciji "Skener"

STEFANOVIĆ: Muž Maje Adrovac uhapšen u Švajcarskoj, 46 palo zbog mita i pranja novca!

Crna Hronika -
Ministar unutrašnjib poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je Ivan Adrovac (34), suprug Maje Adrovac (32) optužene za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka, uhapšen u švajcarskoj.

On je novinarima u Beogradu rekao da je uhapšenom potvrđen identitet. Ministar je dodao da će naši državni organi sarađivati sa švajcarskim organima, kako bi videli kako bi mogli jedni drugima da pomognu u rasvetljavaju dela sa kojima je Adrovac povezan

U policijskoj akciji "Skener" u Srbiji je uhapšeno 46 ljudi osumnjičenih za pranje novca, davanje i primanje mita i zloupotrebu službenog položaja.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da se uhapšeni sumnjiče da su oštetiti budžet Srbije i Pokrajine Vojvodine, kao i budžete opština za više od sedam miliona evra.

"Uhapšen je i prekršajni sudija u Čačku, kao i jedan policijski službenik", rekao je ministar.

Na pitanje novinara da li među uhapšenima ima opštinskih funkcionera i da li se radi o Šarićevim parama, na kofnerenciji je rečeno da trenutno ne može da se kaže kome novac pripada, ali da svakako potiče od trgovine narkoticima.

Stefanović je dodao i da je uhapšeno 15 saobraćajnih policajaca iz Beograda.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje i davanje mita, a dodao je i da je uhapšeno još nekoliko lica zbog različitih krivičnih dela, uglavnom zloupotrebe službenog položaja i pronevere novca.

"Tužilaštvo sprovodi istragu, sudovi odlučuju ko je kriv, a mi smo svoj deo posla uradili kao MUP", naveo je Stefanović.

On je istakao i da Srbija više neće primati nove migrante.

"MUP poštovao proceduru i zakon"

"MUP nije uradio ništa mimo procedure kada su u pitanju "sporni diskovi", rekao je ministar Nebojša Stefanović povodom navoda Zaštitnika građana Saše Jankovića o uništavanju diskova u tom ministarstvu.

Stefanović je rekao da ne bi ulazio u političke kvalifikacije toga, te da bi voleo da čuje da li se MUP sumnjiči da je uradio nešto protivzakonito ili mimo procedure.

"Ja tvrdim da nismo", rekao je ministar novinarima u parlamentu i dodao: "Ako vam neko ne tvrdi da ste prekršili zakon i proceduru, onda ne znam zašto bi se državni organ upustio u neku drugu kvalifikaciju koja nije to. Svi su došli u inspekciju i kada su utvrdili da je sve urađeno po zakonu onda se daju neke dve rečenice koje ne znam čemu služe".

Ministar poručuje da je MUP prepustio nadležnim organima to pitanje, da sudovi odlučuju ko je kriv ili nije, da je MUP odgovoran vladi, parlamentu, ali i građanima, koji već na predstojećim izborima mogu da kažu da li je rađeno kako treba.

Upitan i za navode zaštitnika da je u kabinetu ministra jedna osoba zaposlena, a da ne zna na koje radno mesto, Stefanović je rekao da je to Nemanja Pantić, čiji je otac izgubio život jer je kao novinar istraživao korupciju i kriminal, i da ga je sramota što se na takav način govori o njemu.

"Ako radi u Birou za medije šta mislite kojim se poslom bavi", upitao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track