VAPAJ DIREKTORA KLINIČKOG CENTRA U NIŠU: Prestanite da mi tražite da zaposlim vaše ljude!
Foto: Printscreen

Svi ga prozivaju

VAPAJ DIREKTORA KLINIČKOG CENTRA U NIŠU: Prestanite da mi tražite da zaposlim vaše ljude!

Društvo -
Molim Vas da prestanete da me pozivate, šaljete poruke, mejlove i apele, jer iste stotinke kako je raspisan oglas krenula je kanonada, zavapio je prof. dr Zoran Radovanović za portalu KCN

NIŠ - Konkurs za zapošljavanje osam lekara specijalista, koji je krajem prošle nedelje raspisao Klinički centar (KC) u Nišu, izazvao je veliko interesovanje nezaposlenih medicinara, ali i nesvakidašnju reakciju direktora ove zdravstvene ustanove Zorana Radovanović koji je javno zamolio poznanike da ne urgiraju za svoje kandidate.

Na zvaničnoj internet stranici Kliničkog centra Niš, Radovanović je objavio tekst pod nazivom "Vapaj direktora" u kome moli "kolege, prijatelje, poznanike, političare, drugove, saradnike i sve ostale" da prestanu da ga pozivaju kako bi urgirali za zapošljavanje svojih kandidata.

Prof. dr Zoran Radovanović: Onog trena kad smo objavili konkurs, počela je kanonada poziva, imejlova, poruka, apela... (Foto: Printscreen)
Prof. dr Zoran Radovanović: Onog trena kad smo objavili konkurs, počela je kanonada poziva, imejlova, poruka, apela... (Foto: Printscreen)

"Molim Vas da prestanete da me pozivate, šaljete poruke, mejlove i apele, jer iste stotinke kako je raspisan oglas krenula je kanonada. Nije moguće da se kroz ovaj jedan konkurs reše svi problemi u zapošljavaju koji se vuku prethodnih desetak godina", napisao je Radovanović.

Direktor KC Niš je takođe u tekstu zamolio sve zainteresovane za konkurs da dozvole Komisijama da kroz zakonsku proceduru procene prijavljene kandidate i odaberu traženih osmoro.

"Znam da će me mrzeti sve kolege kojima dete ne bude primljeno, da će osim potencijalnih osmoro svi biti ljuti na mene, da će svi pozivati na 'one gore' i tako dalje, ali obećavam u ime Komisija da niko neće biti primljen zbog para, politike ili bilo čega nezakonitog, već zbog znanja, veštine i proseka", istakao je Radovanović. Na kraju teksta Radovanović je poželeo sreću svim kandidatima i još jednom apelovao na sve da prestanu da ga zovu zbog konkursa.

REAGOVANJASlavica Đukić Dejanović, „Dr Laza Lazarević“SAMO USMENONe verujem da je to napisao. Da je imao nešto da kaže, rekao bi im to usmeno. Tako bih ja da me zovu rođaci, prijatelji, partijski drugari, a ne bih to postavljala na veb-sajt.Aleksandra Anđelković, KBC ZvezdaraODBILA BIH I SVOJE DETENe pritiskaju me ljudi u tom smislu. Znaju moj stav da ne bih ugrozila ime ove institucije odabirom nekompetentnog kadra. Ni svoje dete ne bih imala problem da odbijem!Radoje Simić, Institut za majku i deteOVO JE SRBIJADešava se sporadično da neko kontaktira sa mnom sa sličnim ciljem, nisam ni ja izolovano ostrvo, Srbija je ovo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track