VELIKA SEOBA TURISTA: Na Batrovcima kolone, čeka se 2 sata, a na Bubanj potoku 20 minuta!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Poslednji vikend pred školu

VELIKA SEOBA TURISTA: Na Batrovcima kolone, čeka se 2 sata, a na Bubanj potoku 20 minuta!

Društvo -

BEOGRAD - Poslednji vikend u avgustu donosi pojačan saobraćaj na svim putevima, kao i na prilazima većim gradskim sredinama, a saobraćaj se trenutno obavlja bez zastoja i posebnih prekida uz povoljne vremenske prilike, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Na naplatnoj rampi Bubanj potok, vreme zadržavanja za naplatu putarine je oko 15 do 20 minuta sa tendencijom porasta u narednim satima. Na ostalim naplatnim rampama zadržavanja su od pet do 10 minuta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima pojačan je intezitet saobraćaja, na prelazu Batrovci na izlazu iz zemlje formirane su kolone, a zadržavanja su oko dva sata, a na prelazu Šid oko 80 minuta.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Na Horgošu se trenutno čeka oko sat vremena na izlazu iz Srbije. Ka Hrvatskoj se sugeriše korišćenje graničnih prelaza Sot, Bačka Palanka, ili Bogojevo, a sa Mađarskom, Kelebija ili Bački Breg dok su prelazi Bački Vinogradi, Djala, Bajmok i Horgoš II otvoreni od 7-19 časova.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom trenutno nema dužih zadržavanja od petnaestak minuta. Konstantno jak priliv vozila je i na prealzu Gradina sa Bugarskom gde se na ulazu u Srbiju čeka oko sat vremena.

Na prelazu Preševo sa Makedonijom na ulazu se čeka oko 60 minuta.Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je reletaivno i vrlo često promeljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo.

Od juče se na državnom putu II B reda broj 364, na deonici Brajkovac-Belanovica-Rudnik, kod mesta Varnice, izvode radovi na sanaciji klizišta Varnice 3.Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem uz postavljenu adekvatnu privremenu saobraćajnu signalizaciju, a planirani rok izvođenja radova je 25 radnih dana, ukoliko to vremenski uslovi dozvole.

U nedelju 28. avgusta od 18,00 h pa do ponedeljka 06.00 sati doćiće do izmene u saobraćaju na nadvožnjaku preko pruge i puta na delu državnom putu IB reda, deonica Užice-Požega, Ariljska petlja, usled radova na ugradnji druge polovine dilatacije na nadvožnjaku.Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se na nadvožnjaku odvijati jednom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila, dok će traka u kojoj će se izvoditi radovi biti zatvorena za saobraćaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track