(VIDEO) INCIDENT NA FILOZOFSKOM: Desničari upali na tribinu, napali studente i vikali "Hajl Hitler"
Foto: Youtube Printscreen

Udarali kaiševima i rukama po glavi

(VIDEO) INCIDENT NA FILOZOFSKOM: Desničari upali na tribinu, napali studente i vikali "Hajl Hitler"

Društvo -

BEOGRAD - Nekoliko mladića prekinulo je sinoć tribinu o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu u Beogradu, napalo studente koji su prisustvovali skupu, pri tome uzvikujući "Hajl Hitler" i "Zig hajl".

Na snimku objavljenom na Jutjub kanalu vide se mladići koji viču na studente i dobacuju "vadi taj nož". Kada su primetili da ih jedan od učesnika skupa snima telefonom počeli su da mu dobacuju "šta ti to snimaš" i "gasi to".

Jedna od studentkinja, koja je prisustvovala skupu, kazala je da su među prisutnima na skupu bili i mladići za koje je kasnije saznala da pripadaju organizaciji "Nacionalni srpski front" i koji su fizički napali studente, udarajući ih kaišem i rukama po glavi.

"Vređali su prisutne studente na verskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujuci studentkinjama seksističke uvrede i pretnje silovanjem. Jedan od nacista je pretio i nožem studentima", rekla je ona.

Prema njenim rečima, mladići koji su napali studente pripadnici su organizacije koju predvodi takozvani Firer i koja je pre par meseci pokušala da maršira Beogradom. Čitav događaj zabeležili su studenti video-snimcima, na kojima se vidi kako nekoliko muškaraca napada studenta fakulteta.

Radenković:U Srbiji nema mesta fašizmu

Član predsedništva SPS Dejan Radenković zatražio je danas hitno reagovanje nadležnih organa povodom ispada huligana na tribini na Filozofskom fakultetu u Beogradu."Nasilnike treba izvesti pred lice pravde, posebno zbog njihovog brutalnog ispoljavanja fašistickih ideja", istakao je Radenković u reagovanju.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track