(VIDEO) ISTANBUL JE KAO BEOGRAD 1999.: Ispovesti Srba koji su se vratili iz Turske!
Foto: Marina Lopičić

vlada poslala avion po srpske državljane

(VIDEO) ISTANBUL JE KAO BEOGRAD 1999.: Ispovesti Srba koji su se vratili iz Turske!

Društvo -

BEOGRAD - Avion "erbas" koji je Vlada Srbije poslala po naše građane u Istanbul sleteo je večeras u 17.10 na Beogradski aerodrom

Među tridesetak putnika bilo turista koji su odlučili da prekinu svoje letovanje i građana koji žive i rade u Turskoj. Dočekali su ih članovi porodice i prijatelji i bilo je mnogo emocija i suza.

Foto Marina Lopičić
Foto Marina Lopičić

Među putnicima bio je Zoran Kontić, koji osam godina živi u Istanbulu. On je ispričao kako je doživeo i preživeo bilo proteklih nekoliko dana u vreme oružanih sukoba u turskoj prestonici.

"Nismo izlazili dva dana iz kuće. I dok su nemiri i pucnjava trajali bili smo u kući. Čuli smo detonacije i nadletanje aviona i to veoma blizu. Nije nam bilo svejedno u početku, jer je sve ličilo na bombardovanje 1999. i bilo je baš stresno.

Sada mežutim sve sve funkcioniše i ponovo ću se vratiti u Istanbul kada završim neke privatne stvari zbog kojih sam došao", izjavio je Kontić novinarima na aerodromu.

Foto Marina Lopičić
Foto Marina Lopičić

Milicu Đurđević takođe je izjavila da su je događaji u Turskoj podsetili na 99. i da je odlučila da se vrati u Srbiju jer joj više nijen bilo prijatno da ostane u Istanbulu.

"Malo smo se vratili u našu 99 godinu. Od subote je mirno, mada ima još okupljanaj na ulicama , nije baš da se šeta i da se osećate prijatno ali može da se živi. Međutim odlučila sam da se vratim jer mi više nije prijalo da boravim tamo. Jednostavno se ne osećam prijatno da šetam, da odem do kafića, u šoping, kaže Milica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track