(VIDEO) ONA JE RADILA JEDINI INTERVJU SA JOVANKOM BROZ: Da li prepoznajete našu poznatu voditeljku
Foto: Printskrin YT

Nekadašnja prva dama SFRJ retko davala izjave

(VIDEO) ONA JE RADILA JEDINI INTERVJU SA JOVANKOM BROZ: Da li prepoznajete našu poznatu voditeljku

Društvo -

BEOGRAD - Nekadašnja prva dama SFRJ Jovanka Broz veoma je retko komunicirala sa medijima, a i kada se to desilo, uglavnom su u pitanju bile kratke izjave. Ipak, jedna naša novinarka radila je intervju sa njom.

Mira Adanja Polak je 1975. godine za Radio-televiziju Beograd pričala sa Titovom suprugom, koja je bila veoma raspoložena i srećna.

Povod za njihov dolazak bio je otvaranje dečjeg igrališta u Sremskoj Kamenici.

Oko 20 godina kasnije, Adanja Polak je ponovo uspela da snimi intervju sa njom. Ovog puta bio je znatno intimniji, u domu Titove udovice, ali je snimljen jedino audio zapis.

"Ja sam bila okružena jednom velikom pažnjom sa njegove strane, jednom velikom ljubavi. I jednom zbilja onako, ja ne mogu da se požalim na Tita i ponašanje prema meni. On je vrlo bio, onako, vrlo korektan. On je mene jako voleo, on je mene voleo zbilja iskreno", otkrila je tada udovica Josipa Broza.

Na pitanje Adanje Polak da li je čuvaju zbog tajni koje nosi sa sobom, ili bi neka njena svedočenja mogla da obrnu točak istorije potpuno, Jovanka kaže da bi do toga došlo da su bila u pravom trenutku.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Moja svedočenja da su data u pravi čas, mogla su obrnuti kompletno celokupan ovaj naš", rekla je tada ona i dodala da misli da je u celoj priči zloupotrebljena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track