(VIDEO) OVAKO JE PAO HELIKOPTER: Poslušajte poslednji razgovor Omera Mehića i kontrole leta!
Foto: Rojters Tanjug Srđan Ilić

Audio zapis

(VIDEO) OVAKO JE PAO HELIKOPTER: Poslušajte poslednji razgovor Omera Mehića i kontrole leta!

Društvo -
Na snimku se čuje kako pilot Omer Mehić najavljuje da će sleteti na VMA, kao i njegove poslednje reči Ne vidim pistu, moram u penjanje

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane objavilo je na sajtu audio zapise komunikacije kontrole leta i posade helikoptera "mi-17" koji se srušio 13. marta kod Surčina.

Na snimku se čuje kada Omer Mehić kaže Idemo na VMA, destinacija je VMA. Trenutna visina 1.800. Destinacija je VMA, ako je odobreno.

Na to mu kontrolor leta odgovara: Okej, nastavite vi ka BOGGY, sada će kolega da iskoridinira sa ostalima. Mi smo razumeli da je dogovoreno sletanje u Beogradu i da je tu sve ogranizovano, sanintet i ostalo.

Mehić na to kaže: Sletanje je na VMA, imamo bebu koja je životno ugrožena i sletanje će biti na Banjički vis i tamo bi trebalo ekipa da nas dočeka ekipa

Kontola leta kaže: Okej, nastavite u pravcu BOGGY, par kilometara...

Celi tok razgovora Mehića i kontrole leta poslušajte u videu:

http://www.youtube.com/watch?v=cM_CQ2cYBSE

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track