(VIDEO) OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Tramp u govorima citira Miloševića!
Foto: Reuters, Profimedia

Američki novinar otkriva

(VIDEO) OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Tramp u govorima citira Miloševića!

Društvo -

Neverovatne sličnosti u izjavama Slobodana Miloševića i Donalda Trampa. Američki novinar je na portalu Intercept ukazao na sličnosti u retorici prvog čoveka SAD i nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

Mas, koji je svojevremeno intervjuisao nekadašnjeg srpskog i jugoslovenskog predsednika našao je neverovatne sličnosti u izjavama Miloševića i novog američkog predsednika. Te izjave su označile početak političkog uspona Miloševića, dok je Tramp slične poruke uputio u svom inauguracionom govoru, takođe na početku svoje vladavine.

U svom inauguracinom govoru, Donald Tramp je, piše Mas, podsetio na retoriku koja je poznata svima koji su boravili na Balkanu 1990-tih godina.

- Svim Amerikancima u svim gradovima, želim poručiti - nikada vas više niko neće ignorisati - rekao je Tramp gromoglasno, dok je stajao ispred Kongresa. Ovu svoju izjavu Tramp je ponovio i proširio nekoliko dana kasnije prilikom posete Ministarstvu za unutrašnju bezbednost, gde je rekao:

- Za sve one koje povređuju tamo, ponavljam vam ove reči, mi vas čujemo, vidimo, i nikada, vas više nećemo ignorisati - rekao je Tramp.

Poruka Tramp je smatra ovaj američki novinar usmerena pre svega prema belcima. Mas napominje da Tramp nije Milošević i da SAD nisu Jugoslavija, ali da ovakve i slične izjave mogu biti opasne i zapaljive.

- Niko ne sme da vas bije!

(theintercept)

BONUS VIDEO:

Kurir Vesti 13.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track