VIŠE OD POLA MILIONA KORISNIKA NA PORTALU eUPRAVA: Najpopularnija usluga zdravstvena knjižica!
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Utrostručen broj naloga

VIŠE OD POLA MILIONA KORISNIKA NA PORTALU eUPRAVA: Najpopularnija usluga zdravstvena knjižica!

Društvo -

BEOGRAD - Broj naloga na nacionalnom portalu eUprava gotovo je utrostručen u poslednjih 11 meseci, taj sajt trenutno ima više od 516.000 aktivnih korisnika, a najpopularnija usluga na portalu u ovom času je zamena stare zdravstvene knjižice za novu karticu zdravstvenog osiguranja, saopšteno je danas iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Kako je navedeno, za šest dana, od kako je ta usluga puštena u rad, naloge na nacionalnom Portalu eUprava otvorilo je 75.304 novih korisnika, a zahtev za izdavanje nove zdravstvene isprave podnelo je ukupno 78.627 građana.

Pored te usluge, na eUpravi moguće je onlajn upisati decu u predškolske ustanove na teritoriji Grada Beograda, zakazati termin za ličnu kartu i pasoš, poručiti izvode iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu.

Takođe, dostupna je i registracija vozila na ovlašćenim tehničkim pregledima i zamena vozačke dozvole.

Portal eUprava javnosti je dostupan od juna 2010. godine, ima 300 različitih elektronskih usluga koje postavljaju 104 državna organa i za šest godina postojanja, na taj nacionalni portal pristiglo je više od četiri miliona zahteva građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja