VIŠE TUŽILAŠTVO NALOŽILO: Saslušati Potežicu zbog otmice Slađane i Jovice
Foto: Pritscreen

Tužilac na potezu

VIŠE TUŽILAŠTVO NALOŽILO: Saslušati Potežicu zbog otmice Slađane i Jovice

Društvo -
Više tužilaštvo u Beogradu pokreće predistražni postupak povodom otmice srpskih službenika u Libiji koji su 19. febrauara stradali u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države kod grada Sabrata, saznaje Kurir.

- Tokom predistražnog postupka ispitaćemo sve okolnosti koje su dovele do otmice Jovice Stepića i Slađane Stanković. Pored toga što ćemo tokom tog postupka od Minisatarstva spoljnih poslova zatražiti određenu dokumentaciju, ispitaćemo i određena lica iz MSP ali i iz naše ambasade u Tripoliju. Među prvima, tužilac će ispitati ambasadora Olivera Potežicu jer je on zajedno sa porodicom bio svedok tog događaja... Očekujemo da će Potežica vrlo brzo biti pozvan. Ukoliko utvrdimo da ima elemenata da protiv nekoga pokrenemo krivični psotupak to ćemo i učiniti. Za sada se sve proverava- priča izvor blizak tom tužilaštvu.

U međuvremenu, Višem tužilaštvu je sa VMA, gde je rađena obdukcija tela, dostavljen nalaz patologa u kojem stoji da su stradali od posledica bombardovanja i da na telu nema tragova mučenja i zlostavlajnja.

Slađana Stanković i Jovica Stepić. koji su oteti još u novembru prošle godine, sahranjeni su u petak.S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track