VLADAN VUKOSAVLJEVIĆ: Sajam knjiga u Teheranu nema veze sa Ministarstvom kulture
Foto: Marina Lopičić

Odbija odgovornost

VLADAN VUKOSAVLJEVIĆ: Sajam knjiga u Teheranu nema veze sa Ministarstvom kulture

Društvo -

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da ne zna razlog zbog kojeg su knjige i materijali iz Srbije kasnili na sajam knjiga u Teheranu, jer to nije bilo predstavljanje Srbije, već Beogradskog sajma knjiga, organizovano u saradnji sa Beogradskim sajmom

"Taj dogadjaj nije imao bilo kakve veze sa Ministarstvom kulture, niti ga je ministarstvo organizovalo, niti je imalo informaciju o tome kako se stvari odvijaju i da li će doći do nekog problema", rekao je Vukosavljević posle obilaska Narodnog muzeja Srbije.

On je dodao da je Beogradski sajam knjiga bio pozvan da se predstavi na teheranskom sajmu, posle gostovanja Irana u Beogradu.

Vukosavljević je rekao da su na bilateralnom nivou predstavnici Ministarstva kulture posetili Teheran, gde su obišli institucije kulture i prisustvovali svečanoj ceremoniji otvaranja sajma knjiga, na poziv iranskih zvaničnika."To je bila jedina naša dodirna tačka. To nije bio štand pokazni štand Beogradskog sajma knjiga", rekao je ministar.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

On je kazao da Ministarstvo posvećuje veliku pažnju strategiji nastupa Srbije na medjunarodnim sajmovima, da se time bavi posebna komisija i da je prvi rezultat te strategije predstavljanje Srbije na sajmu knjiga u Lajpcigu, a da će se Srbija ove godine predstaviti na sajmovima knjiga u Pekingu i Moskvi.

"Ono što je u našoj nadležnosti biće sprovedeno perfektno, bez ikakvih rizika za postavku, bez problema oko špedicije i tako dalje", rekao je Vukosavljević novinarima.

Na sajmu knjiga u Teheranu na otvaranju na štandu Beogradskog sajma knjiga nisu bile izložene knjige i materijali, jer je njihova isporuka kasnila, a prema pisanju medija pošiljka je prvenstveno sa zakašnjenjem poslata iz Beograda.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RADOVI U TOKU: Ministar Šarčević obišao Narodni muzej, a evo kada će to moći i GRAĐANI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track