Vladika Grigorije: Srbi se mnogo ljube, tu treba naći neku meru! Nosiću farmerke i igrati fudbal!
Foto: Aleksandar Jovanović CILE

Vladika Grigorije: Srbi se mnogo ljube, tu treba naći neku meru! Nosiću farmerke i igrati fudbal!

Društvo -

Ponekad i u poljupcima preterujemo. Hrišćani su se oduvek celivali, mi imamo te pozdrave poljupcima, ali i tu treba naći neku meru, ne treba preterivati - rekao je u nedavnom intervjuu za TV "Hram" vladika Grigorije.

- Što kaže moja majka: "Ubi me ovaj narod što me ljubi u crkvi". Radi se o tome da ipak treba da volimo jedni druge , ali da to nikada ne bude neiskreno - rekao je vladika.Ovo je deo njegovog odgovara na pitanje novinara "zašto mi širimo ljubav, kada nas neko napada". Vladika je poručio još i to da je njegov odgovor na tu glupost - "je l' mi treba da budemo kao oni, da uzmemo handžare, pa da koljemo, da pravimo logore, da stavljamo ljude u gasne komore".- Nisam ja nerazuman u tom pogledu, nisam neko ko je sentimentalan i koji misli "ljubav, ljubav i samo ljubav", tu ima dosta racionalnog i razumonog. Ja se toga ne plašim, niti se čudim, moja je služba da pomognem narodu na način na koji je hrišćanski, hrabar, primam udarce često, borim se protiv sopstvenog kukavičluka - izjavio je vladika.

Vladika Grigorije, Foto Printskrin
Vladika Grigorije, Foto Printskrin

Nosiću farmekre i igrati fudbal, neka me kritikuju i daljeU intervjuu za TV "Hram" on je otvoreno pričao i o mnogim privatnim temama, kao i o tome zašto treba graditi škole i bolnice, a ne crkve.Rekao je i da će uprkos brojnim kritikama nastaviti da često nosi farmerke i oblači se kao civil da će i dalje igrati fudbal, obrazlažući to time da se ne plaši razlikovanja.Ispada da sam ja samim tim što sam sveštenik svetiji od onih koji nisu sveštenici, a to je velika obmana i laž Vladika Grigorije- Prijatno me iznenađuje to što je nekim ljudima svejedno kako sam obučen, ali ima i onih koji me stalno kritikuju. Za taj veseli sport mi stalno prigovaraju, što idem na terene da igram. Nije nesvesno to što nosim farmerke i što sam često u civilu. Ispada da sam ja samim tim što sam sveštenik svetiji od onih koji nisu sveštenici, a to je velika obmana i laž - rekao je vladika.

Važno mi je i koju muziku građani slušaju
Vladika Grigorije, Foto Printskrin
Vladika Grigorije, Foto Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track