VOJNI SINDIKAT: Protest ne može niko sprečiti
Foto: Promo

VOJNI SINDIKAT: Protest ne može niko sprečiti

Društvo -

BEOGRAD - Vojni sindikat Srbije saopštio je danas povodom zahteva da se osnovica plate uskladi sa zakonskim minimumom, da im je ministar odbrane saopštio da para nema i da je kasa prazna.

- Kuriozitet je da je Ministarstvo odbrane ipak iznašlo način da unapredi socijalo-ekonomski status i nahrani gladnu Vojsku i to na izuzetno interesantan način. U cilju sprečavanja zaposlenih da učestvuju na protestu ispred zgrade Ministarstva odbrane 27.11.2016.godine u pet do dvanaest, Ministarstvo odbrane je odlučilo da što veći broj zaposlenih natera na rad u dane vikenda, te da ih stavi u „kasarnske“ uslove rada ili celodnevni boravak u kasarni, rečeno svima razumljivim rečnikom. Ali koliko to košta?, saopštio je Vojni sindikat Srbije.

Prema njihovima rečima svakom zaposlenom Ministarstvo odbrane obezbediće ishranu u vrednosti od oko 530 dinara i dnevnicu za rad na terenu u vrednosti od 800 dinara.

ROK ZA IZJAŠNJENJE 25.NOVEMBAR Vojni sindikat: Čekamo ministra, protest ostaje

- Navedeno iznosi ukupno oko 1130 dinara dnevno po svakom licu kome Ministarstvo odbrane sprečava dolazak na protest, ako se suma od 1130 dinara pomnoži sa 2 dana vikenda, pa puta broj zaposlenih koji će na ovaj način biti sprečeni da prisustvuju, cifra je astronomska i ista će biti isplaćena od novca koga kako nas uveravaju nema, kažu u Vojnom Sindikatu.

Oni dodaju da je izuzetno human gest, smestiti i nahraniti vojsku.

- Humano kad ne bi predstavljalo krivično delo, dodajo oni.

Vojni sindikat Srbije naglašava da će od petka 25.11.2016.godine Vojni sindikat Srbije će početi sa podnošenjem krivičnih prijava protiv svih osoba koje su vršile opstrukciju protesta, i dodaju da će obavestiti i Evropsku komisiju za ljudska prava i sve relevantne međunarodne institucije.

- Protest ne može niko sprečiti. Protest je već u toku i trajaće dok se zahtevi ne budu ispunili pri čemu će se sigurno primeniti svi vidovi građanske neposlušnosti koje dozvoljavaju Ustav i zakoni, a o čemu će se Ministarstvo odbrane obavestiti u pet do dvanaest, kažu u Vojnom sindikatu.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track