VOZAČI, OPREZ: Pažljivo na putevima zbog odrona!
Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

AMSS upozorava

VOZAČI, OPREZ: Pažljivo na putevima zbog odrona!

Društvo -
BEOGRAD - Iz Auto moto saveza Srbije (AMSS) savetuju vozačima veći oprez za volanom na deonicama gde dolazi do česte pojave odrona, kojih najviše ima duž ibarske i đerdapske magistrale, na deonici Kučevo - Majdanpek, kao i na putu Kraljevo - Raška.

Kako je navedeno u saopštenju, iz AMSS-a upozoravaju i da pretežno oblačno vreme i slaba kiša koja trenutno pada na području Kikinde, a najavljena je u toku popodneva i u ostalim delovima Vojvodine, utiču na smanjenu vidljivost i otežavaju odvijanje saobraćaja.

Podsećajući da se nedeljom, po pravilu, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, posebno na prilazima većim gradovima, iz AMS S-a savetuju vozačima i da imaju više tolerancije za volanom ukoliko dođe do nepredviđenih zastoja ili saobraćaj na deonicama na kojima se izvode radovi bude usporen.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.Prema informacijama štaba zimske službe JP "Putevi Srbije" zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima drugog A-210 Jošanička Banja - Kopaonik, B-327 Koceljeva - Valjevska Kamenica, A-209 Kraljevo (Kovanluk) - Goč granica sa PZP Kruševac, A-210 Kopaonik - Rudnica, A-211 Kopaonik - granica sa PZP Kruševac (Jaram), A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.

Prema podacima Uprave saobraćajne Policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 65 saobraćajnih nezgoda, a tom prilikom povređena je 31 osoba. U Beogradu je od ovog broja zabeleženo 37 saobraćajnih nezgoda u kojima je 16 ljudi povređeno.

AMSS podseća i da do kraja ovog meseca, u 160 poslovnica AMS širom Srbije važi februarska akcija popusta na članstvo od 10 odsto, a ukoliko se građani učlane putem sajta www.amss.org.rs ostvaruju popust od 20 odsto. Kako je navedeno, velika akcija podrazumeva promotivnu godišnju cenu za super članstvo koja će trajati do 29. februara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track