VOZAČI, OPREZ! Putevi prohodniji, ali mokri i klizavi
Foto: Kurir

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ! Putevi prohodniji, ali mokri i klizavi

Društvo -

Prestanak padavina i povoljnije vremenske prilike doprineće boljoj prohodnosti puteva, ali je zbog klizavog mokrog kolovoza zaustavni put duži, upozorava danas Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Na putevima u planinskim predelima mogući su nanosi zemlje zbog obilnijih padavina, te AMS S apeluje na opreznost zbog mogućih odrona, koji se javljaju pored stenskih useka.

U Srbiji će danas, kako podseća, biti pretežno oblačno, u Bačkoj, Banatu, Braničevskom okrugu i ponegde u Homoljskim planinama padaće kiša slabog do umerenog intenziteta, dok she u ostalim krajevima biti suvo vreme.

Kada je reč o najavama i aktuelnim izmenama u saorbaćaju, AMS S navodi da će danas i sutra u periodu od 09.00 do 11.00 i od 13:00 do 15:00 časova doći do potpune obustave saobraćaja na državnom putu II A reda broj 179, na deonici Jarčujak - Samalja, na delu puta od skretanja za Jarčujak, zbog izvođenja radova na urgentnom održavanju.

Do sutra, 29. juna, izvodiće se radovi na sanaciji asfaltnog zastora na državnom putu I B reda broj 23, na deonici Užice - Čajetina, u mestu Bela Zemlja.

Zbog radova na poboljšanju opasnog mesta "Petrijevska raskrsnica", u mestu Petrijevu doći će do obustave saobraćaja.

Ukida se izlaz sa autoputa na petlji "Vodanj" za sva vozila koja se isključuju sa autoputa za Smederevo, pošto se prolazi preko raskrsnice, a preporučuju se alternativna isključenja Kolari i Umčari.

Do ponedeljka, 11. jula, nije predviđeno potpuno obustavljanje saobraćaja na autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad, na deonici od Čiflika do Staničenja, na magistralnom putu I B reda, broj 43.

AMS S podseća da će od sedmog juna do prvog avgusta biti obustavljen saobraćaj na delu državnog puta IIA reda broj 127, u ulici Vuka Karadžića prema Starim Banovcima, zbog početka druge faza radova, i to od ukrštanja sa ulicom Nikole Momčilovića do ukrštanja sa ulicom Podunavskog partizanskog odreda.

Alternativni pravci koji vode prilazima ulici Vuka Karadžića iz smera Beograda, autoputa i Starih Banovaca, su kroz ulicu Branka Radičevića, a iz smera centra kroz ulicu Jana Sikore, navodi AMS S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track