VOZAČI, OPREZ: Usporite zbog najavljene kiše
Foto: Kurir

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ: Usporite zbog najavljene kiše

Društvo -

Vozače danas očekuje nešto svežije vreme nego prethodnih dana i najavljene padavine koje umnogome nepovoljno utiču na prohodnost puteva.

AMS S zato savetuje vozačima da smanje brzinu i obrate pažnju na oštećenja na kolovozu u vidu rupa ili kolotraga, jer su slabo vidljiva, a predstavljavaju opasnost u vožnji kada su ispunjena vodom. Sporija vožnja biće potrebna na putevima u planinskim predelima, kroz stenske useke i klisure, gde vozačima pored mokrih kolovoza česti odorni mogu dodatno otežavati bezbezbednu vožnju.

Prema informacijama Uprave granične policje, Hrvatska je najavila radove na graničnim prelazima sa Srbijom sa početkom oko 19.00 sati. Ovi radovi mogu biti uzrok usporenog rada i prolaska vozila sa mogućim povremenim dužim zastojima na graničnim prelazima sa Hrvatskom.

Zbog radova na mostu "Sušica 2" na državnom putu IB reda br 23. deonica Kneževići-Bela Zemlja, od 18. aprila od 16.00 došlo je do zatvaranja mosta i preusmeravanja saobraćaja na alternativni put od petlje Kneževići do petlje "Mačkat Tripkova".

Na državnom putu I B reda broj 28, Mali Zvornik- Ljubovija, na deonici Crnča-Uzovnica, na snazi je izmena režima saobraćaja zbog radova na rekonstrukciji puta. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila koje će regulisati semaforska signalizacija.

Od 18. aprila u periodu od 07.00h do 17.00h predviđeni su radovi na kolovoznoj konstrukciji na krajnjem desnom prolazu kroz čeonu naplatnu stanicu „Sirig“ na državnom putu I A reda broj 1, deonica petlja Zmajevo - petlja Novi Sad u smeru ka Novom Sadu.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 96 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 46 lica povređeno, a jedno lice je smrtno stradalo.

U Beogradu je zabeleženo 55 saobraćajnih nezgoda u kojima je 21 lice povređeno. Pema informacijama Uprave graničen policje, do zastoja može doći zbog radova na prelazima sa Hrvatskom, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track