VOZAČI, OPREZNO: U vreme letnje sezone najopterećeniji auto-putevi
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZNO: U vreme letnje sezone najopterećeniji auto-putevi

Društvo -

Auto-moto savez Srbije (AMS S) sapštio je danas da su u vreme letnje turističke sezone najopterećeniji autoputevi E-70 i E-75 iz pravca Hrvatske i Mađarske, ka Bugarskoj i Makedoniji, kao i putevi koji vode prema Crnoj Gori.

Iz tog saveza saopštavaju da je saobraćaj trenutno umerenog intenziteta, da su na naplatnim rampama svi raspoloživi kanali za naplatu putarine u funkciji, a da su zadržavanja do pet minuta.

Podsećaju da će danas biti pretežno sunčano i toplo, sa slabim vetrom promenvljivog smera i najvišom temperaturom od 28 do 31 stepen.

AMS S prenosi i podatke Uprave saobraćajne policije, prema kojem se juče na putevima u Srbiji dogodilo 97 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 59 osoba povređeno, a tri smrtno stradale.

U Beogradu je bilo 40 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 13 ljudi povređeno.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minita.

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je reletaivno i vrlo često promeljivo, posebno u turističkoj sezoni u koj se nalazimo, ukazuju iz AMS S.

Ističu i da je na deonicama na kojima su započeti radovi način saobraćaja izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Iz preduzeća "Putevi Srbije” i Sektora naplate putarine najavili su da će tokom predstojeće letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom.

U cilju sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama obezbeđen je dovoljan broj inkasanata, svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze, dok će na vidljivim mestima biti postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine i to na engleskom, nemačkom i turskom.

Na putevima su u toku mnogobrojni radovi, a, pored ostalog, zbog izgradnje Robne kuće Ikea će do 1. oktobra, od naplatne rampe Bubanj Potok do izlaza Tranšped, tokom radova biti zatvorena vozna i zaustavna traka u pravcu ka Nišu u dužini od 500 do 1500 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track