VOZAČI, PRILAGODITE BRZINU: Oprez zbog magle i poledice
Foto: AP Jan 2015

Stanje na putevima

VOZAČI, PRILAGODITE BRZINU: Oprez zbog magle i poledice

Društvo -

Magle i ovog jutra ima na putevima na području Vojvodine, Šumadije, Timočke krajine, po kotlinama i dolinama, duž rečnih tokova, kao i na širem području Beograda, gde je vožnja usporena i otežana jer je vidljivost ispod 200 metara, pa treba povećati rastojanje između vozila i smanjiti brzinu kretanja.

Pred nama je još jedno hladno i oblačno jutro s temperaturama ispod nule, a prema prognozi meteorologa u toku dana se na širem području naše zemlje očekuju padavine u vidu snega, naročito u planinskim predelima, pa će vozačima biti potrebna dodatna pažnja, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Na putevima ka zimskim turističkim centrima na kolovozu se nalazi već utaban sneg, a još jedan razlog za veću opreznost za volanom je i pojava poledice, koja se usled niskih temperatura javlja na svim iole vlažnim deonicama.

Po ovakvim vremenskim uslovima neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće rastojanje između vozila, jer je zaustavni put duži, pa je samim tim i opasnost od sletanja sa kolovoza i izazivanja lančanih sudara veća.

AMSS podseća vozače da se već na temperaturi od minus sedmog podeljka smanjuje efekat dejstva soli, pa bačena so na kolovoz nema puno i pravo dejstvo na otapanje snega i leda na putu što otežava rad putara, ali i u velikoj meri smanjuje bezbednu vožnju.

BONUS VIDEO : Brzo i lako: Naučite kako da namestite lance na točkovima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track