VOZAČI, SMANJITE GAS: Opasnost od poledice zbog vlažnih kolovoza
Foto: Kurir

Stanje na putevima

VOZAČI, SMANJITE GAS: Opasnost od poledice zbog vlažnih kolovoza

Društvo -

Saobraćaj u Srbiji na putevima prvog i drugog prioriteta odvija se bez zastoja, sa minimalnim čekanjem na naplatnim rampama, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

Na putevima preko planinskih prevoja i u višim predelima, ali i na ostalim deonicama gde je kolovoz vlažan postoji opasnost od stvaranja poledice, upozorio je AMSS.

Kako je saopšteno, na putevima u istočnim krajevima Srbije, na području timočke i negotinske krajine neophodna je zimska oprema, zbog nižih temperatura i moguće poledice.

Pored poledice, magla je ovog jutra prisutna u Bačkoj i Sremu, a oprezna vožnja neophodna je i zbog čestih odrona.

Odrona ima u dolini Ibra izmedju Kraljeva i Raške, kroz ovčarsko-kablarsku, drensku, grdeličku i sićevačku klisuru, a potreban je oprez i na djerdapskoj magistrali, kao i na svim putevima koji vode kroz stenske useke i klisure", saopštio je AMSS.

AMSS je upozorio vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, da ne ulaze u rizična preticanja i da poštuju saobraćajne propise.

Prema informacijama Uprave granične policije na putničkim terminalima na graničnim prelazima Srbije zadržavanja su oko 20 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track