VOZAČI SPREMITE SE: Saobraćajna policija od ponedeljka kontroliše brzinu na putevima
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Zimska akcija

VOZAČI SPREMITE SE: Saobraćajna policija od ponedeljka kontroliše brzinu na putevima

Društvo -
BEOGRAD - Uprava saobraćajne policije naredne nedelje sprovešće akciju tokom koje će biti pojačana kontrola brzine kretanja vozila tokom 24 sata.

Brzina će se meriti ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u presretačima.

Van naseljenih mesta brzina će se meriti na kritičnim deonicama puteva, a u naseljima u blizini obeleženih pešačkih prelaza i u zonama škola.

Radarski uređaji će beležiti video-snimke i fotografije svih vozila koja se budu kretala brzinama većim od dozvoljenih, nakon čega će vozači biti zaustavljeni i sankcionisani za učinjeni prekršaj ili će se vlasnicima vozila dostavljati verodostojne isprave o prekršaju sa pozivom da plate propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva dostave podatke o osobi koja je počilina prekršaj.

Uočeno je da u zimskim uslovima vožnje svako prekoračenje brzine kretanja, pa i ono najmanje, znatno povećava rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda i da su u tim uslovima najugroženiji pešaci.

Saobraćajna policija je tokom prošle godine sprovela dve celodnevne akcije u kojim je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano 5.300 vozača.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja