VOZAČI, STRPLJIVO: Otežan saobraćaj širom Srbije
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

VOZAČI, STRPLJIVO: Otežan saobraćaj širom Srbije

Društvo -

Oblačno i kišovito vreme otežava saobraćaj na celoj putnoj mreži u Srbiji, upozorio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMS S).

AMS S najavljuje da se u kasnijim popodnevnim i prvim večernjim satima očekuje veći broj vozila sa povremeno usporenim saobraćajem na obrenovačkom, novosadskom, pančevačkom i zrenjaninskom putu kao i na Ibarskoj magistrali. Saobraćaj će se osetno pojačati i na naplatnim rampama, a posebno Bubanj Potoku, Sirigu, Staroj Pazovi i Naisu, na kojima se trenutno ne čeka duže od nekoliko minuta.

Niska oblačnost smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj preko planinskih prevoja, te AMS S upozorava na opasnost od odorna na putevima kroz useke Ibarske, Đerdapaske, Sićevačke i Grdeličke klisure. AMS S savetuje vozačima da voze opreznije i smanje brzinu, na ulazu i izlazu iz tunela. Na putevima u planinskim predelima mogući su nanosi zemlje zbog prognoziranih obilnijih padavina i pljuskova.

AMS S najavljuje da će na državnom putu I B reda broj 27, Loznica - Zavlaka, deonica Krst - Zavlaka doći do potpune obustave saobraćaja 5. maja u periodu od 09.00 do 18.00 časova zbog izvođenja radova na periodičnom održavanju. Alternativni pravci za sva vozila su državni put II A reda broj 139 Krst - Krupanj i državni put II A reda broj 137 Krupanj - Zavlaka.

Na državnom putu I B reda broj 22, Beograd - Lazarevac, na deonici Orlovača- Rušanj, od 4. do 18. maja zbog izvođenja radova na mašinskom iskopu putnih kanala doći će do izmene režima saobraćaja. Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem.

Do srede, 4. maja nije predviđeno potpuno zaustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad, na deonici od Čiflika do Staničenja. Saobraćaj je i dalje obustavljen zbog aktivnog klizišta " Carevac" na državnom putu I/B reda broj 28, deonica Dub - Kostojevići. Alternativni putevi su Užice - Kneževići (DP Ib/23) - Kremna (DP Ib/28) - Kaluđerske Bare - Bajina Bašta (IIa/170) - Rogačica ili Užice - Dubci (Ib/28) - Kremna (IIa/173 - Ib/28) - Kaluđerske Bare - Bajina Bašta (IIa/170) - Rogačica.

Obustava saobraćaja zbog radova na sanaciji klizišta na državnom putu II B reda broj 342 na deonici Ub - Popučke - Iverak i dalje je na snazu, a alternativni put je Ub - Slovac - Valjevo.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta, dodaje AMS S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track