VUČIĆ O IZVEŠTAJU: Pri padu helikoptera bilo tehničkih propusta
Foto: Zorana Jevtić

Detalji tragedije

VUČIĆ O IZVEŠTAJU: Pri padu helikoptera bilo tehničkih propusta

Društvo -
Premijer je rekao da u izveštaju postoje dve važne stvari koje će javnost saznati, ali da on ne može da utiče na tužilaštvo kada će biti objavljen

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je pročitao i drugi izveštaj o padu vojnog helikoptera i da tamo "nema Bog zna šta spektakularno", ali da je bilo tehničkih propusta.

Vučić je rekao da u izveštaju postoje dve važne stvari koje će javnost saznati, i dodao da je sigurno da je bilo tehničkih propusta, ali da oni nisu odlučno doprineli nesreći. Premijer je u Palati Srbije novinarima kazao da se nada da će im detalje o nesreći saopštiti ljudi iz tužilaštva.

"Pitajte tužioce, mogli su da ih (izveštaje) objave kad god. Ja ne smem da ih pozovem i da ih pitam, jer je to nezavisno telo", kazao je Vučić.

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je ranije danas da još nije dobio izveštaj vojne komisije koja je trebalo da utvrdi uzrok pada helikoptera kod Beograda i eventualnu odgovornost za nesreću u kojoj je 13. marta poginulo sedam osoba.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Posle pada helikoptera formirane su dve komisije. Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, saopštila je 18. marta da je završila rad i da je izveštaj podnet zameniku Višeg javnog tužioca u Beogradu. Stručna komisija koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane danas treba da završi rad i podnese izveštaj.

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track