VUČIĆ U KINOTECI: NDH je istrebio naš narod i o tome moramo govoriti danas, sutra će biti kasno
Foto: T

Centralna manifestacija obeležavanja 75 godina od nacističke tvorevine

VUČIĆ U KINOTECI: NDH je istrebio naš narod i o tome moramo govoriti danas, sutra će biti kasno

Društvo -

Na današnji dana, pre 75 godina stvorena je monstrum država Nezavisna država Hrvatska (NDH), a Jasenovac nastrašniji logo smrti porodila je ta NDH, u kojoj su ubijali i klali ne zato što su bili naterani već jer je to bila država, rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Govoreći u Muzeju kinoteke na centralnoj manifestaciji obeležavanja 75 godina od početka Drugog svetskog rata na prostorima bivše Jugoslavije i zločina koje su počinili nacisti i njihovi saradnici, Vučić naveo da je na prostoru današnje Hrvatske, pre 75 godine, bilo više od milion Srba, dok ih je danas 10 puta manje, a istrebljeni su, uglavnom u vreme postojanja NDH.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je naglasio da Hrvatska ne sme da zaboravi sopstvenu prošlost zbog sopstvene budućbnosti.

"Danas nam je na prstoru čitave Evrope potrebna istina. Za NDH i njene zločine da ne samo da je pravo već poslednje vreme, sutra će već biti kasno. O Istrebljenju čitavog naroda moramo danas da govorimo", rekao je Vučić.

On je naglasio da je u NDH zločin bio ozakonjen kao način čišćenja države od nepožćeljnih elemenata i ocenio da ono na čemu je NDH radila na rešavanju srpskog pitanja nije, nažalost, nestalo sa nestankom NDH.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Mi danas nemamo ništa sa NDH, rekao je Vučić, mi imamo našu Srbiju i sa njom da izađeno na kraj, ali i da dokažemo da smo ona država i onaj narod koji je pre 100 godina omogućio drugima da naprave države. "Nemojte da sanjate osvetu, sanjajte život", poručio je Vučić

Govor je završio rečima: "živela Srbija, živela Srpska, živela Sloboda".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track