VUČIĆ U SKUPŠTINI: 14.500 radnih mesta ukinuto prošle godine
Foto: Zorana Jevtić/Arhivska Fotografija

Dramatično smanjen javni sektor

VUČIĆ U SKUPŠTINI: 14.500 radnih mesta ukinuto prošle godine

Društvo -

BEOGRAD - Javni sektor u Srbiji dramatično je smanjen u prethodnom periodu, a samo u 2015. godini za 14.500 radnih mesta, rekao je danas mandatar Aleksandar Vučić.

"Smanjili smo dramatično javni sektor, za razliku od nekih koji su ga povećali sa 9.000 na 28.000 za tri godine", rekao je Vučić u skupštinskoj raspravi o izboru nove vlade, odgovarajući na kritike poslanika SDS.

Vučić je rekao i da država pruža podršku privredi i da zbog toga Srbija ima rast privrede, za razliku od perioda u kojem je vladala sadašnja opozicija.

"Za razliku od perioda vaše vlasti kad smo imali -3,6 odsto, sad imamo +2,6 odsto. U kojoj je to zemlji -3,6 odsto više od 2,6 odsto koliko mi sada imamo", rekao je Vučić.

Na opasku da siromaštvo nije smanjeno, Vučić je odgovorio da smanjenje siromaštva konstatuje i Svetska banka, ali da nije dovoljno.

"Biće bolje u narednim godinama", rekao je Vučić.

Povodom kritika u vezi sa gašenjem radnih mesta u Petoletki, Vučić je rekao da vlada nije odgovorna, da je pomagala i radila onako kako je tražilo rukovodstvo.

Vučić je najavio i nove investicije u Kruševcu, Kraljevu, drugim mestima.

"Ne mogu da kažem da ćemo u svakom mestu da dovedemo velike investitore, ali možemo da popravimo stanje", rekao je Vučić.

Odgovarajući poslaniku Miroslavu Aleksiću, Vučić je rekao da je posao predstavnika vlasti da razgovara sa građanima, da oseti njihov puls i vidi njihove probleme, te dodao da je onoga dana kad je u Vladi Srbije primao građane rešeno više od polovine njihovih problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track