VUČIĆ: Zakon o lokalnim samoupravama pre letnje pauze u radu parlamenta
Foto: Tanja Valič/Tanjug

Važno za poslovni ambijent

VUČIĆ: Zakon o lokalnim samoupravama pre letnje pauze u radu parlamenta

Društvo -

BEOGRAD - Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će novi zakon o lokalnim samoupravama biti usvojen pre letnje pauze, ili eventualno da u tom roku vlada uputi predlog zakona u Parlament, koji bi bio usvojen početkom septembra.

Odgovarajući na bojazan članova Američke privredne komore (AmCham) na racnom ručku s mandatarom, Vučić je rekao da je taj zakon veoma važan za poslovni ambijent, i da da se na usvajanje tog propisa vlada obavezala i u programu sa Međunarodnim monetarnim fondom.

"Taj zakon je i politički problem i unutar partijski problem", rekao je Vučić i dodao da će problema zbog toga biti ne samo u Parlamentu nego i unutar partije.

"Ali moramo taj zakon da donesemo, obavezali smo se", poručio je on nakon što su članovi AmChama izrazili zabrinutost zbog parafiskalnih nameta koje opštine uvode investitorima i njihove potrebe da napune lokalne budžete.

Vučić je rekao da vlada postavlja ciljeve u saradnji sa MMF-om i Svetskom bankom, da će nastaviti sa dodatnom poreskom reformom u narednih godinu dana.

"Neće više opštine, kada nisu u stanju da privlačenjem investitora popune budžete, moći da se iživlajvaju na drugi način. To će biti zakonom regulisano i za nas i za njih”, izričit je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track