Vulin: Privremeni centar za izbeglice gradiće se u blizini auto-puta
Foto: Fonet

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Vulin: Privremeni centar za izbeglice gradiće se u blizini auto-puta

Društvo -
Biće oslobođen centar Beograda, a izbeglice će biti smeštene bliže auto-putu, gde će moći da dobiju prevoz, hranu i sve druge neophodne usluge, kaže ministar

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će privremeni centar za izbeglice sa Bliskog istoka biti izgrađen bliže auto-putu gde će im biti pruženo sve što je neophodno.

On je rekao da će biti oslobođen centar Beograda i da će izbeglice biti smeštene bliže autoputu, gde će moći da dobiju prevoz, hranu i sve druge neophodne usluge. Vulin je istakao da će to biti privremeni centar i da se neće graditi trajni kapaciteti.

On je rekao da će o izbeglicama, ali i evropskim integracijama Srbije biti reči i na današnjem sastanku u Berlinu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel, koji je, kako je istakao, organizovan na zahtev Merkelove.

"Ovo je peti put ove godine da se premijer sastaje s kancelarkom i to pokazuje da je značaj naše države veoma porastao u svim zemljama EU i Nemačkoj", rekao je Vulin, navodeći da ne misli da će na satanku biti tražene neke nove mere u vezi s izbeglicama, jer Srbija na tome radi besprekorno.

On je naveo da Srbija radi sve što je u moći jedne organizovane države u suočavanju sa izbegličkom krizom i bez većih incidenata, ali je istakao da je Srbiji neophodna finansijska pomoć EU jer su državne rezerve na izmaku.

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track