KRALJEVSKO VENČANJE NA OPLENCU, STIGLI SVATOVI: Princ Đorđe: Zaigraću kolo na svadbi kod brata!
Foto: Dragana Udovičić

Pripreme

KRALJEVSKO VENČANJE NA OPLENCU, STIGLI SVATOVI: Princ Đorđe: Zaigraću kolo na svadbi kod brata!

Društvo -

Sin pokojnog princa Tomislava Karađorđevića Đorđe (32) i njegova supruga princeza Felon Rejman otkrili su za Kurir da im je velika želja da naredne godine i oni obave crkveno venčanje na Oplencu, gde će se na vernost danas zakleti princ Mihailo (31) i njegova izabranica Ljubica Ljubisavljević.

Uoči venčanja brata Mihaila u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, princ Đorđe ističe da im se buduća princeza Ljubica veoma dopada i dodaje da je spreman da ispoštuje sve procedure koje srpska tradicija nalaže.- Zaigraću i ja kolo kod brata na svadbi, zašto da ne. Nadam se da će i Felon naučiti da igra kolo, eto, možda baš danas na svadbi - kaže kroz smeh princ Đorđe.On ističe da mnogo voli Srbiju i da mu je želja da jednog dana dođe da živi na Oplencu. Kaže da voli srpski narod i običaje, a da je srpsko kolo naučio da igra kao dete. Dodaje da generalno ne voli da pije, ali da ponekad popije čašicu rakije da nazdravi. Otkriva i da je bratu Mihailu već dao svadbeni poklon u Engleskoj, ali da će im danas uručiti i poklon iznenađenja.

Danas je njihov dan: Mihailo i Ljubica (Foto: Promo)
Danas je njihov dan: Mihailo i Ljubica (Foto: Promo)

Tradicija Karađorđevića- Felon i ja bismo takođe voleli da obavimo crkveno venčanje na Oplencu. To je tradicija naše porodice, tu su živela dvojica Karađorđevića, kralj Petar Prvi i moj otac Tomislav - kaže Đorđe, koji se s Felon venčao u Engleskoj u avgustu ove godine.Njegova izabranica Felon bila je evropski prvak i prvak Velike Britanije u karateu, sportu u kojem i princ Đorđe ima crni pojas.- Upoznali smo se na takmičenju karatea u Londonu, ona se dugo bavi karateom, ja takođe i to nas je spojilo. Na godišnjicu zabavljanja stali smo na ludi kamen - složni su princ Đorđe i princeza Felon Karađorđević.Inače, Felon je ovo prvi intervju za srpske medije otkako je zvanično postala princeza Karađorđević. Ona je podelila s nama radosnu vest da ona i princ Đorđe planiraju bebu. Mladi par Karađorđevića često boravi na relaciji Engleska-Srbija.Sparing partneri- Uživam u Srbiji, ovde je opuštajuće, vaša zemlja je divna i ima prelepe pejzaže. Ovde su ljudi prijateljski nastrojeni, svi su lepo raspoložen. Kada sam ovde, volim da obilazim muzeje, a veoma mi se dopada srpska tradicija - priča princeza Felon i dodaje da zbog obaveza ne stiže da trenira kao pre, ali da kad god nađe vremena, uživa da trenira sa svojim princem.

ČINJENICEOvo je princ Đorđerođen je 1984. u Engleskojzavršio je više škole za kompjuterski inženjering, dizajn i menadžment, kao i školu za pirotehnikuneko vreme živeo je na Oplencuvoli da sluša Riblju čorbu, grupu Van Gog i Ðorđa Davidanavija za Crvenu zvezdu i ponekad posećuje fudbalske utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track