(FOTO) ZAVRŠEN PROTEST PROSVETARA: Đaci neće dobiti knjižice, sindikati predali zahteve
Foto: Tanjug

Normalizacija saobraćaja

(FOTO) ZAVRŠEN PROTEST PROSVETARA: Đaci neće dobiti knjižice, sindikati predali zahteve

Društvo -
Ministar nas nije primio, a sa ostalima nismo hteli da razgovaramo, rekao je predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije Tomislav Živanović
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Dvoipočasovni protest prosvetnih radnika u Beogradu završen je danas oko 14.30 šetnjom do Vlade Srbije i Ministarstva prosvete. Čelnici četiri reprezentativna sindikata još jednom su ministru prosvete Srđanu Verbiću predali svoje zaheve.

"Ministar nas nije primio, a sa ostalima nismo hteli da razgovaramo", rekao je predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije Tomislav Živanović nakon povratka iz zgrade Ministarstva prosvete.

Saobraćaj u Nemanjinoj ulici i okolnim ulicama se polako normalizuje, a učesnici protesta se razilaze.

Sindikati prosvete su poručili da đaci neće dobiti knjižice sa zaključenim ocenama na kraju prvog polugođa.

"Članovi četiri reprezentativna sindikata neće zaključiti ocene đacima na kraju prvog polugodišta jer će bojkotovati sednice odeljenskih veća", rekao je novinarima predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević.

On je objasnio da se na sednicama veća verifikuju ocene i naveo da će deci biti zaključene ocene, dakle, znaće ocene iz svakog predmeta, ali neće biti unete u knjižicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track