ŽENA SRBINA OTETOG U LIBIJI: Neću se smiriti dok ga ne čujem
Foto: Marina Lopičić

Zebnja Jelene Tomić

ŽENA SRBINA OTETOG U LIBIJI: Neću se smiriti dok ga ne čujem

Društvo -

Jelena Tomić i dalje strahuje iako je nemačka firma za koju je njen muž Miroslav radio saopštila da je oslobođen. Srpski MSP nema zvaničnu potvrdu

BEOGRAD - Kad su Jeleni javili da je Miroslav oslobođen - rasplakala se. Samo je ponavljala: „Neću se smiriti dok mu ne čujem glas!“, pričaju rođaci Jelene Tomić (35), čiji je suprug Miroslav Tomić (45) u nedelju po podne kidnapovan u Libiji.

- Jelena se mnogo nasekirala. Sada kad zna da je Miroslav na slobodi, malo joj je laknulo, ali... Za njegovo oslobođenje saznali smo iz medija. Ne znamo kada ćemo ga videti. Trebalo je da se vrati u julu, ali nadamo se da će se nakon ove otmice vratiti ranije - kaže Jelenin zet, koji je želeo da mu ne objavljujemo ime.Nemačka firma „Feroštal“ saopštila je juče, pozivajući se na informacije koje su dobili od lokalnih vlasti, da su libijske snage oslobodile Tomića i da njegov život nije ugrožen. Ta vest obradovala je sve meštane sela Brasina kod Malog Zvornika, gde je Miroslav rođen i odrastao, a naročito suprugu Jelenu i sinove Strahinju (13) i Filipa (7).

Selo Brasina... Porodična kuća Tomića
Selo Brasina... Porodična kuća Tomića

Nema političke pozadine

U srpskom ministarstvu spoljnih poslova oprezni su sa izjavama:- Ambasada RS u redovnom je kontaktu s nadležnim organima u Libiji i nemačkom kompanijom. Postoje indicije da je Tomić oslobođen, ali do sada ove informacije nisu potvrđene. Ambasada Srbije u Tripoliju čini sve da se što pre oslobodi naš oteti državljanin - poručili su u MSP i dodali da, prema njihovim dosadašnjim saznanjima, „kidnapovanje nema političku pozadinu i da je najverovatnije posledica u poslednje vreme učestalih lokalnih sukoba“.
Pao im kamen sa srca... Tast i tašta otetog Srbina
Pao im kamen sa srca... Tast i tašta otetog Srbina

Jelenini roditelji Voja i Slobodanka Bogdanović juče su, nakon vesti o oslobođenju Miroslava, zaplakali od sreće.- Našoj sreći sada nema kraja - rekao je Voja drhtavim glasom, a Slobodanka kroz suze radosnice dodaje:Izvukli ga iz kola- Najteže mi je bilo kad me je unuk Filip pitao: „Da li se mom ocu nešto strašno desilo?“ Skakali smo od sreće kad smo čuli da su ga našli. Zet nam je divan čovek, radan, vredan. Sve je radio za porodicu. On i Jelena su 13 godina u predivnom braku i imaju sjajne sinove. Jelena ga je dva puta posećivala u Libiji i ta zemlja joj se mnogo dopala.Podsetimo, Tomić, koji u Libiji radi već 20 godina, a kao šef projekta za „Feroštal“ četiri, kidnapovan je u nedelju na naftnim poljima udaljenim 1.200 kilometara od Tripolija, i to tokom redovnog obilaska kompleksa firme. Tomić je izveden iz automobila i odveden u nepoznatom pravcu, a o njegovoj sudbini nije se ništa znalo. Kako Kurir nezvanično saznaje, Tomić je pronađen 600 kilometara od mesta otmice, a za njegovo puštanje nije tražen otkup.

(J. P. - S. V. - R. K.)

Nemci za KurirTOMIĆ SE NALAZI NA SIGURNOMU nemačkoj kompaniji „Feroštal“, za koju je Tomić radio u Libiji, potvrdili su za Kurir da je on oslobođen.- Tomić je slobodan i nalazi se na sigurnom mestu - poručili su kratko.U ovoj kompaniji, koja se bavi održavanjem naftnih cevi i postrojenja i koja ima ispostave širom sveta, dodali su da u ovom trenutku nisu u mogućnosti da daju više informacija.

HronologijaKAKO JE OSLOBOĐEN MIROSLAV TOMIĆ24. april - Miroslav Tomićkidnapovan na putuSarir-Mesla25. april - Kompanija„Feroštal“ obaveštavasrpsku ambasadu, Tomićevuporodicu, vojne i bezbednosneorgane u Libiji i nemačkuambasadu da je njihovradnik otet26. april - Nemačkakompanija „Feroštal“saopštava da je MiroslavTomić oslobođen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track