Odbrojavanje do Božića

(VIDEO) Zimska čarolija u Zagrebu i Opatiji

Društvo -

Miris kuvanog vina, medenjaka i raznih drugih specijaliteta, zvuci božićnih zvončića sigurno su dobri razlozi zbog kojih bi trebalo da posetite Zagreb i Opatiju i doživite čaroliju Adventa, a ovaj primamljivi poziv uputile su direktorke turističkih organizacija ovih gradova Martina Binenfeld i Suzi Petričić na konferenciji za štampu u beogradskom hotelu "Metropol", koju je organizovala "Adrija medija Zagreb".

"Advent je idealno vreme za upoznavanje Zagreba i Opatije u njihovom pravom izdanju, uz prazničnu atmosferu koja zavlada među svim ulicama i trgovima okićenim rasvetom, uz miris toplog čaja, kafe i kuvanog vina", rekla je Ivona Čulo, direktorka "Adrija medije Zagreb".

Portal European Best Destination proglasio je Advent u Zagrebu najboljim u Evropi za 2016. godinu u konkurenciji dvadeset gradova, među kojima su destinacije već dobro poznate po božićnim sajmovima i atmosferi u praznično vreme. Zagreb je tako bio bolji čak i od Beča, čiji božićni sajam korene vuče još iz 13. veka. Ove godine program u Zagrebu je još veći, a održava se na više od 30 lokacija u gradu.

Bogatim i raznolikim programom Advent u Opatiji povezaće sve ključne lokacije u gradu sve do 15. januara. Muzički nastupi i prigodne hologramske projekcije osvojiće Umetnički paviljon "Juraj Šporer" i gradske parkove, Letnja pozornica ponovo će postati zimska, i to s klizalištem, a Deda Božićnjak vratiće se u Park prirode Učka, ali će stići i do pravog Grada Deda Božićnjaka u hotelu "4 opatijska cvijeta". Na gradskoj pijaci svake nedelje pripremaju se novi sadržaji, dok će se u Parku Sveti Jakov svakog petka posetioci zabavljati na "after job" partijima, a najmlađi vikendom na multimedijalnim igraonicama uz projekcije najlepših dečjih prazničnih filmova u Umetničkom paviljonu "Juraj Šporer".

Osim toga, u hotelima "Milenij" napravljen je pravi Grad Deda Mraza, te niz sadržaja za velike i male goste Opatije.

Svi se podjednako raduju najslađem vikendu Adventa s Festivalom čokolade. Doček Nove godine organizovan je na gradskoj pijaci, gde će nastupati Neno Belan & Fiumens, Mauro Staraj & La Banda", rekla je direktorka hotela "Milenij" iz Opatije Lazarela Komlen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja