ŽIVOT NA TAJNOJ LOKACIJI Gvantanamo dvojac dobiće stanove, učiće srpski, a smeju i da promene izgled
Foto: Wikipedia

Transfer iz SAD u Srbiju

ŽIVOT NA TAJNOJ LOKACIJI Gvantanamo dvojac dobiće stanove, učiće srpski, a smeju i da promene izgled

Društvo -

BEOGRAD - Dvojica islamističkih ekstremista koji su prekjuče prebačeni iz SAD u Srbiju neće biti smešteni u najstrože čuvani zatvor, već u neupadljive stanove na tajnim lokacijama!

Kakva će njihova budućnost biti u Srbiji - da li će im ikada biti odobreno slobodno kretanje, da li će upisati fakultet, dobiti posao, da li ćemo ih jednog dana viđati u tržnom centru - zavisi od njihovog ponašanja u narednim godinama.

Detalji iznenadne operacije njihovog prebacivanja u Srbiju i dalje su najstroža tajna.

Gvantanamo bej (Foto: AP)
Gvantanamo bej (Foto: AP)

- Lokacija novog prebivališta Mansura Ahmeda Saada el Dafija i Omara Hamzajeviča Abdulajeva, poznatog i pod prezimenom Davlatov, čuva se u najstrožoj tajnosti. Biće zaklonjeni od javnosti u prvo vreme da ne bi bili izloženi pritiscima sredine i da razne terorističke organizacije ne bi pokušale da kontaktiraju sa njima - kaže sagovornik lista.

Njih dvojica dobiće i mogućnost da se dalje obrazuju - El Dafi je završio srednju školu u Gvantanamu, da upišu fakultete, specijalizacije...

Ćelija u Gvantanamo beju (Foto: AP)
Ćelija u Gvantanamo beju (Foto: AP)

Za početak neće moći da budu u kontaktu s porodicama niti da slobodno napuštaju mesto prebivališta. S obzirom da imaju specifičan izgled, na volju im je da li će ga promeniti.

El Dafi je trenirao teroriste za samoubilačke napade a Hamzajevič je posebno obučen za trovanje cijanidom.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track