ZOARANA MIHAJLOVIĆ: 300  novih radnika biće potrebno za napaltu putarine
Foto: Printscreen Tanjug

ZOARANA MIHAJLOVIĆ: 300 novih radnika biće potrebno za napaltu putarine

Društvo -

BEOGRAD - Zbog izgradnje autoputeva u Srbiji uskoro će biti zaposleno još oko 300 radnika za naplatu putarine, najavili su danas Putevi Srbije, a potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je rekla da će se u narednom periodu otvarati rampe širom zemlje.

"Postoji komisija vlade koja odobrava zapošljavanje za nepredviđene situacije, jer ne možete potpuno da zabranite zapošljavanje kada se neki poslovi šire", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je rekla, na gradilištu nove naplatne stanice "Vrčin", da ta komisija vlade, koju čine predstavnici Ministarstvo finansija i još nekoliko minsitarstava, prikuplja zahteve, a onda da resorno ministarstvo daje svoje mišljenje.

"Mi ćemo za rampe dati pozitivno mišljenje, jer je ovde u pitanju zapošlajvanje pre svega lokalnog stanovništva. Rampe će se otvarati po celoj Srbiji.

Ima situacija gde se zaposle i žene iz sigurnih kuća, ali će pre svega raditi lokalno stanovništvom", kazala je Mihajlović.

On je rekla da veruje da će komisija izaći u susret, jer se tu ne radi o "zapošljavanju reda radi, već za potrebe Puteva Srbije".

V.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak je rekao da će na novoj naplatnoj stanici "Vrčin", koja će imati za osam traka više od "Bubanj Potoka umesto koje će se koristiti, biti zaposleno oko 40 novih radnika.

"Mi treba da zaposlimo još ukupno oko 300 radnika. Na primer, kada budemo zatvorili autoput od Siriga do Subotice, jer se tamo radi pet bočnih stanica i jedna glavna.

Završili smo naplatnu stanicu u Preševu, a treba da uradimo i naplatnu stanicu u Bujanovcu i Vranju i dole možemo da zaposlimo oko 60 ljudi", naveo je Drobnjak.

Kako je rekao, ove godine do jula moramo da se naprave još dve naplatne stanice, jer je planirano otvaranje autoputa na Koridoru 11 od Ljiga do Preljine.

(FOTO Printscreen Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track