ZRELA ZA OTKAZ: Sprdala se s bolesnicom u Gerontološkom centru
Foto: Facebook

Skandal u Nišu

ZRELA ZA OTKAZ: Sprdala se s bolesnicom u Gerontološkom centru

Društvo -

Psiholog Jelena Stefanović objavila na Fejsbuku selfi s psihički obolelom osobom uz komentar „U međuvremenu, u domu za s uma sišavše“

Jelena Stefanović, psiholog u niškom Gerontološkom centru, slikala se sa štićenicom ustanove S. Đ. i fotku postavila na Fejsbuk uz komentar „U međuvremenu, u domu s uma sišavše“.Zbog tog skandaloznog poteza sada joj preti otkaz! Aleksandar Milošević, direktor ustanove, saopštio je da je postojala saglasnost štićenice za fotografisanje i da je sporni komentar, kako je u izjavi navela psiholog, najobičnija šala.- Uzeo sam izjavu od Jelene Stefanović, koja je priznala sporni događaj, ali je objasnila da je sa štićenicom u izuzetno prijateljskim odnosima, te da je fotografija nastala na njenu inicijativu. S obzirom na to da štićenica nije lišena poslovne sposobnosti, dakle ima pravo da sama odlučuje, imala je pravo i da se slika - kazao je Milošević.Ipak, ističe da je protiv službenice započeo postupak:- U skladu sa Zakonom o radu, izrekao sam Stefanovićevoj upozorenje pred otkaz ugovora o radu. Ona ima rok od osam dana da se izjasni na okolnosti ovog događaja. Dok se ne završi ova procedura, ne bih spekulisao da li ima osnova za njenu odgovornost.Direktor niškog Centra za socijalni rad Zoran Jović potvrdio je da je ova ustanova uzela izjavu i od štićenice, ali nije želeo da precizira šta je ona rekla.Kako Kurir saznaje, S. Đ., osoba sa psihijatrijskim problemima, koja u prihvatilištu Gerontološkog centra čeka trajno zbrinjavanje jer porodica ne želi da prihvati pošto je usmrtila supruga, potvrdila je da se dobrovoljno slikala, ali da nije dala saglasnost da psiholog fotografiju javno objavljuje.Komentar psihološkinje Jelene Stefanović nismo uspeli da dobijemo do zaključenja ovog broja.

Termin iz 19. vekaKORISTILA IZRAZ IZ KNEZ MIHAILOVOG ZAKONAPsiholog u gerontološkom centru Jelena Stefanović je u svom spornom komentaru vezanom za fotografiju na društvenim mrežama parafrazirala naziv zakona iz 1861. godine. Naime, upravo je ovim zakonom knez Mihailo Obrenović osnovao bolničku psihijatriju u Srbiji.Taj akt je nosio naziv Ustroenije doma za s uma sišavše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track