DOSTA VAM JE POSLA PO OVIM LETNJIM VRUĆINAMA? Ovo je zanimanje po vašoj meri
Foto: Promo

DOSTA VAM JE POSLA PO OVIM LETNJIM VRUĆINAMA? Ovo je zanimanje po vašoj meri

Edukacija -

Ako i vi svakog dana putujete do posla i nazad, onda ste se sigurno bezbroj puta zapitali da li leto mora da bude baš tako nepodnošljivo. Iako se sa ovim problemima susreće većina zaposlenih, ipak postoje i oni koji vrlo lako mogu da pronađu rešenje za ove nepodnošljive letnje vrućine.

Sve je više programera, grafičkih dizajnera, stručnjaka koji kreiraju sajtove i drugih obrazovanih IT-jevaca koji se češće odlučuju za rad od kuće na freelance projektima nego za građenje karijere u velikim kompanijama. Iako ovaj način rada u mnogim slučajevima može doneti i veću zaradu u poređenju sa klasičnim poslovanjem, novac ipak nije glavni razlog zbog kog se neko odlučuje za freelance karijeru.

Freelanceri – stručnjaci koji sami odlučuju o svojoj sudbini

Angažovanje na freelance projektima podrazumeva saradnju sa klijentima ili kompanijama pod specifičnim uslovima u kojima pomenuti stručnjaci sami dogovaraju radno vreme, mesto rada, zaradu i sve ostale detalje. Upravo ovi benefiti čine freelance poslove tako primamljivim.

Mogućnost da radite u vremenu koje vama odgovara i pri tome uživate u udobnosti svog doma ili bilo kog drugog prostora koji ste izabrali za svoju „kancelariju” je ono zbog čega bi se sa freelancerima mnogi vrlo rado menjali, posebno u letnjim mesecima

foto: Promo

Kako se postaje freelancer?

Da biste postali freelancer, potrebno je da posedujete neke od najtraženjih praktičnih veština. Kao što je to slučaj i sa klasičnim pronalaženjem posla, najveće šanse imaćete ako steknete znanja iz oblasti informacionih tehnologija. Pored programera i web dizajnera, priliku da vrlo lako započnu freelance karijeru imaju i obrazovani grafički dizajneri.

Svi oni posao pronalaze preko interneta, tačnije sajtova za freelancere na kojima klijenti iz celog sveta traže stručnjake sa najsavremenijim znanjima. Programeri su najtraženiji na sajtovima wearehirable.com, freelancer.com i gigster.com, dok će web dizajneri i stručnjaci za kreiranje logoa do posla najbrže doći na stranicama corflot.com, crew.co i 99designs.com.

Za manje od godinu dana do potrebnih znanja za prvi posao

Bez obzira na to da li planirate da postanete freelancer ili želite da započnete karijeru u nekoj kompaniji, do specijalizovanih veština koje su najtraženije na tržištu možete stići već posle godinu dana školovanja na ITAcademy.

Nastavni programi za odlično plaćena zanimanja osmišljeni su tako da vam, čak i ukoliko ste početnik, kroz dva semestra omoguće sva praktična znanja potrebna za uspešno programiranje, kreiranje mobilnih aplikacija, sajtova ili logoa i kompletnog vizuelnog identiteta nekog brenda. Uz ovakvo školovanje, prolazeći kroz MySQL kurs, kao i mnoge druge kurseve koji odgovaraju vašem budućem zanimanju, vrlo brzo možete usvojiti moderne tehnike za rad pomoću kojih ćete promeniti profesiju i za godinu dana postati deo IT sektora, u kom vam je garantovana sigurna budućnost.

foto: Promo

Moderna znanja i uz online učenje

ITAcademy nastoji da drugačijim pristupom obrazovanju svojim polaznicima ponudi moderna znanja uz koja će biti spremni da odmah počnu sa radom u najperspektivnijoj oblasti. Iz tog razloga, ova edukativna institucija razvila je poseban sistem školovanja, ali i specijalizovanu platformu za učenje na daljinu, koja vam omogućava da putem interneta usvojite veštine za neka od pomenutih zanimanja.

Online školovanje pruža vam priliku da dobijete iste veštine kao i da ste se opredelili za tradicionalno obrazovanje, s tim što ćete imati mogućnost da sami odaberete kada i gde ćete slušati nastavu. Odlučite se za model obrazovanja koji vam najviše odgovara i postanite deo nove generacije polaznika koji se upisuju ovog leta, a već sledećeg ćete postati IT stručnjaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track