6 stvari koje uspešni preduzetnici urade do 7 ujutru
Foto: PR

Da li praktikujete?

6 stvari koje uspešni preduzetnici urade do 7 ujutru

Edukacija -

Možda vam sedam sati ujutru zvuči kao cik zore i vreme kad ustajete samo ako baš morate, ali verovali ili ne, neki ljudi su tad ne samo budni, već i uveliko aktivni. Uspešni preduzetnici poznati su kao ranoranioci.

Šta sve uspevaju da urade do sedam sati ujutru uspešni preduzetnici saznajte u nastavku.

Izbegavaju svoj telefon

Ovo danas može zvučati suludo, ali postoji nekoliko savršeno dobrih razloga da ne posegnete za svojim telefonom čim se probudite. Proveravanje obaveštenja može biti stresno, jer nikad ne znate kakav vas mejl čeka među pristiglom elektronskom poštom, kakvu vest možete pročitati ili kakvu notifikaciju videti na društvenim mrežama. Tako rano ujutru stres je poslednja stvar koja vam treba.

Zato, započnite dan nečim lepim, a ne mnoštvom ružnih ili nepotrebnih informacija.

Vežbaju ili meditiraju

Bilo da se radi o trčanju, vežbama snage ili istezanju, uspešni preduzetnici upražnjavaju neki vid razgibavanju pre svih ostalih obaveza. Nije ni čudo, jer oni znaju da redovno vežbanje smanjuje uticaj stresa, povećava energiju i pomaže u raščišćavanju misli i fokusiranju na ciljeve.

Uvedite i sami ovakvu rutinu i bićete zdraviji, srećniji, ali i vidno produktivniji.

Jedu zdrav doručak

Uspešni preduzetnici znaju da je zdrava ishrana važan element njihove produktivnosti i zato neće propustiti priliku da podstiču svoju punu efikasnost. Doručak je najvažniji obrok u danu, koji daje gorivo vašem mozgu i telu da funkcioniše čitavoga dana. Ne preskačite doručak i potrudite se da on bude zdrav i iznenadićete se kada već prvih dana uvidite da ćete imati daleko više energije.

Rade na dobrom raspoloženju

Nekim danima jednostavno ne želite da ustanete iz kreveta. Vreme je ružno i vi se ne osećate dobro – što je dovoljno da vam radna motivacija nestane u trenutku.

Da bi se izborili s ovakvim situacijama, uspešni preduzetnici od ranog jutra rade na dobrom raspoloženju. Kako to postižu lični je izbor: čitaju knjigu, motivacione citate, vežbaju, piju ceđeni sok. Dobro raspoloženje je stvar izbora i zato ga nemojte prepuštati slučaju. Otkrijte koje sitnice na vas utiču pozitivno i uvedite ih u jutarnji ritual.

Postavljaju ciljeve i prioritete

Svakog ponedeljka izjutra neki od poznatih preduzetnika postavljaju ciljeve za narednu nedelju. Svakog narednog jutra rade to isto za preostale dane u nedelji, a pored toga planiraju na šta treba da usredsrede pažnju tog konkretnog dana. Ugledajte se na njih i uvrstite u svoju jutarnju rutinu i postavljanje poslovnih prioriteta.

Bonus savet: prvo na spisak stavite najteži zadatak i nakon toga vam ništa neće biti teško.

Prianjaju na posao

Nakon što razmrdaju telo i duh vežbama, unesu potrebne hranljive materije kroz zdrav doručak, postave listu zadataka, pravo je vreme da prionu na posao. Sada je trenutak za proveravanje mejlova, notifikacija i vesti. Do sedam sati su stigli da provere kako stoje s poslom i šta je na spisku zadataka. I već je došao trenutak da počnu da rade na ostvarivanju postavljenih ciljeva.

Ričard Brenson jednom je objasnio svoju naviku: „Tokom 50 godina poslovnog iskustva naučio sam da ako ustanem ranije, jer mogu da postignem mnogo više u jednom danu, a tako i u životu". Ako kreirate i održavate jutarnju rutinu, bićete zdraviji, produktivniji i spremniji za sve situacije u kojima se možete naći na poslu.

U početku vam ovakav ritam može delovati zahtevno, ali ako na umu imate uspeh, ništa vam neće biti teško. Prionite na izgradnju svog poslovnog uspeha i priključite se uspešnim preduzetnicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track