Evo najboljih aplikacija za čitanje knjiga
Foto: PR

Ne stižete da pročitate knjigu?

Evo najboljih aplikacija za čitanje knjiga

Edukacija -

Za knjige danas imamo sve manje vremena. Ili je to izgovor koji uvek koristimo da zamaskiramo nedostatak discipline, koja nam je često potrebna da bismo započetu knjigu pročitali do kraja.

Činjenica jeste da nam, čime god se bavili, književnost može biti od velikog značaja za razvoj intelektualnih sposobnosti, bogaćenje rečnika i sticanje novih znanja.

Ako imate problem sa nošenjem knjiga, onda je možda rešenje da na svoj telefon instalirate aplikaciju preko koje ćete moći da čitate svoja omiljena elektronska izdanja. Preporučićemo vam nekoliko aplikacija, a vi izaberite onu koja vam najviše odgovara.

Aldiko Book Reader

Ovo je jedan od najstarijih softvera koji i dalje postoje i unapređuju se. Svakako je dobar izbor, imajući u vidu veliki broj formata koji podržava. Ne samo da možete pronaći neku od knjiga u njegovoj ponudi, već možete i sami dodati svoj dokument u PDF-u ili knjigu u nekom drugom elektronskom formatu i čitati je uz pomoć Aldika.

Još jedna od korisnih opcija je svakako i pretraga teksta kroz celu knjigu – dovoljno je samo da ukucate frazu koja vas zanima i ovaj program će pretražiti sve dok ne pronađe šta vam je potrebno.

AlReader

Mnogo novija od Aldika, a ipak podržava formate daleko starije od njega, ova aplikacija je jedna od najsnažnijih na tržištu. Sama činjenica da je možete instalirati na svoj stari telefon ili tablet koji na sebi ima verziju Androida 1.6 dosta će vam značiti, jer imate priliku da konačno pružite neku svrhu tom aparatu koji je skupljao prašinu do sada.

Takođe, funkcionalnosti ovog čitača su fantastične. Ima mogućnost zumiranja, poravnanja i sijaset sličnih opcija koje vam mogu pomoći da poboljšate svoje iskustvo u čitanju.

Bookari eBook Reader

Nekada poznat kao Mantano, ovaj čitač je jedan od trenutno najpopularnijih na tržištu, jer podržava sinhronizaciju na svim spravama koje koristite. Ukoliko ste preuzeli knjigu sa nekog servisa, ona će automatski biti dostupna svuda gde imate instaliran ovaj softver.

Pored toga, dopašće vam se i broj formata koji podržava, pa nećete morati previše da razmišljate prilikom kupovine, odnosno pri preuzimanju bilo kog sadržaja koji biste želeli ovim putem da čitate.

Cool Reader

Ova aplikacija se ni po čemu posebno ne razlikuje od drugih, međutim, i dalje je mnogima omiljena. Delom je to zbog svih formata koje podržava, a velikim delom i zbog prelepog interfejsa koji vam pruža osećaj uživanja u čitanju.

Shvatićete o čemu je reč kada prvi put budete pokrenuli ovaj čitač i videli dizajn zasnovan na starom papiru i nekim istorijskim izdanjima u elektronskoj formi. Fontovi i veličina slova čine da je celokupan doživljaj čitanja zadivljujući, pa ne propustite da ga i sami isprobate.

Google Play Books

Nema smisla da govorimo o čitačima za Android, a da ne spomenemo Guglov servis. Zahvaljujući njemu nam je i dostupan ceo ovaj izbor. Istina, ovaj čitač možda nije dobar kao neki od navedenih, imajući u vidu da uglavnom možete birati knjige samo iz njegove biblioteke, međutim ne bi trebalo zanemariti ni taj izbor.

Njegova dobra strana jeste to što dozvoljava da sami dodajete svoja dokumenta i učitavate ih sa različitih gedžeta koje koristite. Pokušajte, možda vam se i dopadne.

Ako vam se i dalje nijedan od navedenih softvera ne dopada, možda bi trebalo da se ipak držite tradicionalnog formata – knjige. S druge strane, ako i za to imate izgovor, možda bi trebalo da pokušate sami da dizajnirate čitač kakav će zadovoljiti vaše potrebe. Upišite razvoj mobilnih aplikacija i pretvorite svoju ideju u delo. Možda baš tu pronađete svoju strast za čitanjem i usmerite je na pravi način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track