HUMANOST NA DELU: Učenici ITHS-a oduševili mališane iz Dečjeg sela
Foto: PR

HUMANOST NA DELU: Učenici ITHS-a oduševili mališane iz Dečjeg sela

Edukacija -

U sklopu humanitarne akcije koja je održana u Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, deca koja tamo borave imala su priliku da steknu korisna znanja na radionicama računarstva i informatike.

Tokom četvorodnevne humanitarne akcije koju je organizovala Srednja škola za informacione tehnologije (ITHS), učenici ove škole su deci iz Dečijeg sela održali kurseve i kroz zabavu preneli svoje IT veštine, a tom prilikom im podelili i vredne poklone.Pored toga, ITHS tim obezbedio je mališanima 20 računara i projektor, kako bi imali sve potrebne uslove da prate radionice i nauče kako da koriste najznačajnije kompjuterske programe. IT radionice oduševile decuOva humanitarna akcija izdvaja se i po tome što su deca osim poklona usvojila i vredna znanja, koja će im pomoći u daljem školovanju. Učenici ITHS-a preneli su stanovnicima Dečjeg sela osnovne veštine potrebne za rad u programima Word i Excel, i objasnili im kako da bezbedno koriste društvene mreže.Radionice u Dečjem selu održavane su dva puta dnevno, a vreme između njih učenici ITHS-a koristili su za druženje i deljenje pozitivne energije sa najmlađima. Na kraju, deca su kao potvrdu o stečenim znanjima dobila sertifikate, dok je najtalentovaniji među njima nagrađen i tablet uređajem.Srednjoškolci poznati po sličnim angažovanjimaUčenicima ITHS-a ovo nije put da učestvuju u nekoj od humanitarnih akcija tako što koriste znanja stečena u školi. Pre samo nekoliko meseci ovi srednjoškolci obišli su OŠ „Sava Jovanović Sirogojno” u Zemunu, koju pohađaju deca sa posebnim potrebama, i poklonili im softver koji su kreirali specijalno za tu priliku.Inače, Srednja škola za informacione tehnologije je prva obrazovna ustanova ovakvog tipa u Srbiji. Učenici koji se ovde obrazuju kroz interaktivnu nastavu dobijaju najsavremenija IT znanja koja u praksi mogu da primene već tokom srednje škole. Upravo ovakav sistem školovanja omogućio je učenicima da stečene veštine iskoriste i u humanitarne svrhe i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Nastavljaju da koriste IT veštine u humanitarne svrhe

Nakon humanitarne akcije u Dečjem selu srednjoškolci ITHS-a izrazili su želju da nastave sa učestvovanjem u sličnim projektima i tako iskoriste svoje IT veštine kako bi pomogli drugima.Znanja koja usvajaju tokom školske godine učenici će i u budućnosti primenjivati na način koji će biti koristan društvu. Bilo da je to pokretanje apilkacije koja olakšava komunikaciju deci sa autizmom ili podučavanje mališana, srednjoškolci ITHS-a biće i dalje humanitarno angažovani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track