Imate problema s pamćenjem? Evo kako da ga poboljšate
Foto: Promo

MAPE UMA – ZVUČI ČUDNO, ALI DELUJE!

Imate problema s pamćenjem? Evo kako da ga poboljšate

Edukacija -

Naš mozak je svakodnevno izložen ogromnom broju informacija – na poslu, na fakultetu, u privatnom životu, u medijima, u komunikaciji s okolinom. Neprekidno smo okruženi različitim podacima i nije neobično da ponekad osetimo zasićenje.

Da li vam se dešavalo da imate problema s pamćenjem i koncentracijom? Imamo rešenje za vas – mape uma su odličan alat za brže učenje i trajno pamćenje. Šta je to mapa uma?Mape uma nam pomažu da bolje iskoristimo neograničenu moć mozga i što veći deo njegovog kapaciteta. One su zapravo kombinacija umetnosti i nauke, logike i emocija, reči i slika. Predstavljaju kreativna i veoma efikasna sredstva za organizaciju i vođenje beležaka, koje nam pomažu da lakše pamtimo i učimo. Tvorac ove tehnike „mapiranja” je Toni Buzan. Još kao student se interesovao za psihologiju učenja i funkcionisanje ljudskog mozga, a krajem šezdesetih godina dvadesetoga veka kreirao je ovu univerzalnu alatku.Zašto naš mozak voli mape uma? Važna karakteristika ovakvog načina učenja je u korišćenju i leve (logičke, činjenične) i desne (kreativne i imaginativne) hemisfere mozga. Dakle, kreiranjem mapa aktiviramo obe hemisfere i podstičemo njihovu interakciju, čime iskorišćavamo veći kapacitet mozga i povećavamo svoje mentalne sposobnosti.

Primenljive u svim sferama života
„Mapiranje” je lako – isprobajte i vi!
Učite uz eduTV – televiziju za savremenog gledaoca!

Mape uma su samo jedna od brojnih zanimljivih tema koje je za vas istraživao eduTV. Program ove obrazovne televizije je namenjen svim generacijama i predstavlja odličan način da se opuštanje uz TV pretvori u učenje. EduTV pruža jedinstveno iskustvo gledanja televizije, jer osim putem kablovskih operatera, program možete gledati i preko eduTV Android aplikacije, koja je dostupna besplatno na Google Play Storeu. Tu je i platforma za Video on Demand, preko koje imate mogućnost da gledate emisije na bilo kom pametnom uređaju, kad god poželite. Pratite eduTV i svakog dana otkrijte nešto novo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track