Mladi trubač niže uspehe: Dobrivoje ima samo 10 godina, a već je prvak države
Foto: PR

Čudo od deteta

Mladi trubač niže uspehe: Dobrivoje ima samo 10 godina, a već je prvak države

Edukacija -

U Srbiji živi mnogo talentovane dece, ali se o njima, nažalost, ne govori tako često. Zato vam ovoga puta otkrivamo malo čudo iz Vranja, trubača Dobrivoja Mamutovića. Desetogodišnji Dobri, kako ga odmila zovu, ove godine je osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju u pretkategoriji mladih trubača.

Ovo nije njegova prva nagrada, jer je za samo dve godine ovaj nadareni dečak osvojio čak četiri zlatne medalje. O njegovim uspesima i talentu tek će se govoriti, a mi vam otkrivamo koliko rada, truda, odricanja i učenja zahteva put ka medalji.Pored toga što niže uspehe na raznim takmičenjima, Dobrivoje pohađa drugi razred muzičke škole i već dve godine učestvuje u programu El sistema, projektu koji okuplja više od tri stotine pedesetoro dece iz šest gradova Srbije kako bi svima omogućio pristup muzičkom obrazovanju, bez obzira na socioekonomske uslove u kojima žive. Polaznicima ovog programa obezbeđena je besplatna obuka kod najboljih muzičara i pedagoga iz celog sveta.Muzika u genimaMože se reći da je Dobrivoju muzika u genima, budući da potiče iz prave muzičke porodice. Njegov otac je Ekrem Mamutović, čuveni višestruki šampion Guče i majstor trube 2016. godine.

„Dobri je veoma napredan, a ja sam ponosan otac što je on pošao pravim putem. Mi smo trubačka familija. Ja sam četvrto koleno u našoj familiji. Evo, imamo i naslednika i baš mi je drago što Dobri ide u muzičku školu, a mi ćemo kao porodica da se potrudimo da Dobri sve završi na vreme", s ponosom ističe jedan od najboljih trubača Srbije Ekrem Mamutović.Želja da se izrazi kroz muziku, da bude direktno uključen u klasično muzičko obrazovanje, ali i da gradi svoj put kroz porodično nasleđe, jasno se vidi kod Dobrivoja. Ovo je priča koja pokazuje borbu, nadu i težnju dečaka spremnog na velika odricanja, koji će biti uzor generacijama.Dokumentarac koji podstiče na uspeheKako bi pokazali uspehe dece u socijalno-inkluzivnom muzičkom projektu „Orkestri i horovi nade“ obrazovna televizija eduTV i udruženje Music Art Project snimili su dokumentarni film „Dobri", o dečaku Dobrivoju iz programa El sistema.

Talenti i znanje uvek u prvom planu emisija „Talenti”

Misija eduTV-a je da edukuje i motiviše na neprekidno usavršavanje. „Talente” i vaše ostale omiljene emisije možete pratiti putem više od 25 kablovskih operatera, kao i preko eduTV Android aplikacije, koja je dostupna besplatno na Google Play Storeu. Tu su i YouTube kanal, kao i jedinstvena platforma za Video on Demand, preko koje imate mogućnost da gledate emisije kada želite, na bilo kom pametnom uređaju. Učite, inspirišite se i zabavite uz eduTV!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track